Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik ljutit

'Ne mogu vjerovati da vijećnici nisu prepoznali važnost podizanja ruku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije uspjela konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća koja je održana danas u tome gradu jer se vijećnici nisu uspjeli usuglasiti oko izbora predsjednika vijeća.

U ime koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ za predsjednika vijeća bio je predložen Igor Gavrić iz HSP "Ante Starčević" za kojega je glasovalo deset vijećnika HDZ-a i HSP AS, a isto toliko vijećnika SDP-a, HNS-a, SDSS-a i SNS-a bilo je protiv.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Nije prošao niti protuprijedlog SDP-a, koji je za predsjednika Gradskog vijeća predložio svoga člana Gorana Bošnjaka, protiv čijeg izbora su glasovali vijećnici HDZ-a i HSP AS.

Žestoka kritika vladajućima: 'Šalju se otrovne strelice na Ustavni sud'

Sjednici Vijeća nije bila nazočna vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja je u javnosti percipirana kao vijećnica koja bi mogla donijeti prevagu u konstituiranju Gradskog vijeća Vukovara.

"Ne mogu vjerovati da vijećnici nisu prepoznali važnost podizanja ruku i iskazivanja podrške kandidatu koalicije koja je dobila najviše glasova u nedavnim prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Vukovara", izjavio je nakon sjednici vukovarski gradonačlenik Ivan Penava (HDZ).

U Gradskom vijeću Vukovara HDZ ima sedam vijećnika, po četiri vijećnika imaju SDP i SDSS, tri vijećnika HSP "Ante Starčević", te po jednog vijećnika HNS, SNS i HDSSB. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene