Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nestala Britt dva sata provela sa studentom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lydia Hambrook, 28-godišnja Australka koja je s nestalom Britt dijelila sobu, za neuspješnu potragu okrivljuje sporu i zakašnjelu reakciju australske ambasade i hrvatske policije.

Lydia je prva alarmirala policiju kada se 18. rujna Britt nije vratila u hostel. Ona tvrdi kako je Britt upoznala studenta Visoke poslovne škole i s njim provela dva sata u noći nestanka prije nego što je oko 23 sata krenula u noćni klub Latin. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mobitel nestale Britt pronađen u njezinoj sobi Slika nije dostupna Roditelji nestale Australke optužuju hrvatsku policiju

Policija je jučer nakon pretrage hostela i obiteljske kuće na Babinu kuku, Ivicu Perkovića, sina vlasnika objekta, privela na dodatni obavijesni razgovor. On je prvi put na razgovor priveden u srijedu, zbog nestanka 21-godišnje Australke Britt Lapthorne, zadnji put viđene u noći sa 17/18. rujan. 

Navodno je Perković zadnja osoba koja je vidjela Britt i koji je nakon nestanka djevojke poslovno otputovao u Beograd. Tamo je australskim novinarima dao izjavu kako je Britt namjerno nestala te da on nije zadnja osoba koja ju je vidjela.

>> Zbog nestale Australke policija pretražuje hostel

>> Pomozite: U Dubrovniku nestala 21-godišnja Australka!

>> Roditelji nestale Australke optužuju hrvatsku policiju

Ivica je izjavio kako je Britt u šetnji gradom vidjeo oko 22 sata 17. rujna te istakao kako nema veze s njenim nestankom. 

U Dubrovnik danas stiže otac nestale djevojke kako bi se i sam priključio istrazi. Nakon što je obitelj ponudila nagradu od 100 000 eura za informaciju o Britt, krenuli su pomoć potražiti i alternativnim putevima.

Brat nestale Australke posjetio je vidovnjakinju koja mu je rekla da će slučaj biti riješen kada pronađu dvojicu muškarca u dvadesetim godinama.

I dalje potraga  

U Dubrovniku traje i dalje potraga za nestalom 21-godišnjakinjom.

Djelatnici policije, interventne postrojbe i gorska služba spašavanja pretražuju područje brda Srđ i Gruž, a u akciju je uključen i jedan helikopter Hrvatskoga ratnoga zrakoplovstva, rekao je zamjenik načelnika i glasnogovornik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika.

Još 19. rujna poslan je zahtjev Interpolu da se lociraju i ispitaju osobe koje su u Dubrovnik stigle s nestalom djevojkom a otišle su dan prije prijave njezina nestanka, i njihove izjave uskoro očekujemo, rekao je Kukrika. 

Početna osnova u traganju bit će osoba koja je posljednja vidjela mladu Australku, kazao je Ivan Kukrika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene