Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog prometnih nesreća promet teče usporeno na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela, na vijaduktu Jezerane u smjeru mora te na autocesti A3 Bregana-Lipovac na između čvorova Kutina i Novska, u smjeru Zagreba, izvijestio je HAK.


Na većini cesta u smjeru mora promet je pojačan, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila te ih moli za strpljenje.

Vezani članci Gužve na cestama / Ilustracija Gužve na graničnim prijelazima, nesreće na cestama, opremite se strpljenjem: Na Bajakovu kolona od 14 kilometara Gužva na cesti Kolona na zagrebačkoj zaobilaznici bila duga čak 25 kilometara: Otkriven razlog gužvi, mogle bi se ponavljati tjednima

Upozorava na kolone vozila na autocesti A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 km, a iz smjera Buzina 2 km.

Kod tunela Mala Kapela u smjeru mora vozi se usporeno u koloni, zbog prometne nesreće na vijaduktu Jezerane; na autocesti A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 7 km.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Maclja i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Novska te na A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Delnice.

Počinje udarni vikend: Oboružajte se strpljenjem i vozite oprezno!

Zbog radova zatvorene su ceste: - D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek, D22 Možđenec-Sudovec, D29 Kašina-Marija Bistrica, D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče, D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati), D57 Vukovar-Orolik, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas je do 14 sati, nedjelju od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata te utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok sa istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, prometna policija će ručnom regulacijom kontolirati protočnost prometa.

Zbog vode na kolniku zatvorena je ŽC 2018 Čakovec-Pribislavec.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta: D1 Korenica-Debelo Brdo, D9 Metković-Opuzen i D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Zbog loših vremenskih uvjeta do daljnjeg se odgađa sanacija pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozi se nesmetano.

Naizmjence se vozi na: D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu, D31 od Šestak Brda do Pokupskog, D45 Rogoža-čvor Kutina, D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma, D205 Risvica-Dubrovčan, D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog, na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec, D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t), ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska, ŽC3252 Novska-Borovac i ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Macelj, Pasjak i Metković (čekanja do 30 min). Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. HAK savjetuje vozače da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Od 13. lipnja do 14. rujna 2014. uvedena je dodatna katamaranska linija na relaciji Split – Hvar – Korčula. Polazak iz Splita održavat će se svakim danom u 9,15 sati, osim nedjeljom u 10,15, a povratak je predviđen svakim danom iz Korčule u 14,15 sati. Trajanje putovanja od Splita do Hvara je 1 sat i 5 minuta, a do Korčule ukupno 2 sata i 40 minuta.

Kako se radi o uvođenju katamaranske linije koja je prvenstveno turistički orijentirana, ukupni kapacitet karata po jednom putovanju bit će dostupan i preko online prodaje. Također, karte su za cijelu sezonu dostupne u prodaji u sljedećim agencijama Jadrolinije: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Hvar, Stari Grad, Korčula, Dubrovnik, Ploče , Supetar i Vela Luka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju