Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VOZITE OPREZNO

POČEO UDARNI VIKEND Nesreće usporavaju promet na autocestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prometnih nesreća promet teče usporeno na autocesti A1 kroz tunel Mala Kapela, na vijaduktu Jezerane u smjeru mora te na autocesti A3 Bregana-Lipovac na između čvorova Kutina i Novska, u smjeru Zagreba, izvijestio je HAK.

Na većini cesta u smjeru mora promet je pojačan, kao i duž Jadranske magistrale (D8), Istarskog ipsilona i na prilaznim cestama turističkim mjestima. U Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. HAK upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila te ih moli za strpljenje.

Pročitajte i ovo autocesta Magla smanjuje vidljivost HAK: Tijekom dana očekuje se pojačan promet na određenim autocestama Gužve na Lučkom, arhiva udarni vikend Gužve ne prestaju ni u večernjim satima: Na nekoliko dionica autoceste vozi se u kolonama

Upozorava na kolone vozila na autocesti A1: kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora, kolona iz smjera Jankomira duga je oko 7 km, a iz smjera Buzina 2 km.

Kod tunela Mala Kapela u smjeru mora vozi se usporeno u koloni, zbog prometne nesreće na vijaduktu Jezerane; na autocesti A4 Zagreb-Goričan: kod naplatnih postaja Sveta Helena kao i u zoni radova u smjeru Zagreba, kolona je duga oko 7 km.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A1 između čvora Bosiljevo 2 i tunela Sveti Rok, A2 Zagreb-Macelj između Maclja i Zaprešića, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Novska te na A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Delnice.

Počinje udarni vikend: Oboružajte se strpljenjem i vozite oprezno!

Zbog radova zatvorene su ceste: - D2 Osijek-Vukovar između nadvožnjaka „Nemetin“ i skretanja za Zračnu luku Osijek, D22 Možđenec-Sudovec, D29 Kašina-Marija Bistrica, D50 Otočac-Perušić kod nadvožnjaka Janjče, D25 Korenica-Gospić (od 08,00 do 18,00 sati), D57 Vukovar-Orolik, D205 Klanjec-Dubrovčan, D307 Gornja Stubica-Marija Bistrica i ŽC6280 Dubovica-Sveta Nedjelja.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama danas je do 14 sati, nedjelju od 12 do 23 sata, a zbog državnog praznika zabrana će biti i u ponedjeljak od 15 do 23 sata te utorak, na sam Dan domovinske zahvalnosti, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Zbog bolje protočnosti prometa, na ulasku na autocestu A1 u Lučkom, vozit će se uz privremenu regulaciju. Iz smjera grada, na Jadranskoj aveniji, promet će se na prilazu naplati preusmjeriti u jedan trak, da bi se ubrzao protok sa istočnog i zapadnog kraka (iz smjera čvora Buzin i Jankomir). Uz to, prometna policija će ručnom regulacijom kontolirati protočnost prometa.

Zbog vode na kolniku zatvorena je ŽC 2018 Čakovec-Pribislavec.

Uz privremenu prometnu signalizaciju vozi se na dionicama državnih cesta: D1 Korenica-Debelo Brdo, D9 Metković-Opuzen i D303 Rovinj-Rovinjsko Selo.

Od 8 do 18 sati, zbog radova zatvara se D25 Korenica-Gospić (do 6. kolovoza 2014. god.). Obilazak: Korenica D1-Udbina-D522-Gornja Ploča-Lovinac-D50-Gospić.

Zbog loših vremenskih uvjeta do daljnjeg se odgađa sanacija pješačkog mosta (nathodnika) kod ulaza 1 u Nacionalni Park Plitvička Jezera na ŽC5201 Selište Drežničko-Prijeboj, vozi se nesmetano.

Naizmjence se vozi na: D2 od kružnog toka u Turčinu do raskrižja s Gospodarskom ulicom u Varaždinu, D31 od Šestak Brda do Pokupskog, D45 Rogoža-čvor Kutina, D47 Lipik-Novska, u mjestu Jagma, D205 Risvica-Dubrovčan, D206 na dionici od Valentinova do Petrovskog, na D227 Šenkovec-Štrigova u naselju Prekopa i Sisačka ulica u Karlovcu, izlaz iz Karlovca prema Pisarovini (D36).

Za teretna vozila zatvorene su ceste: D29 Marija Bistrica-Soblinec, D228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac, u Gornjem Pokupju (za vozila iznad 15t), ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska, ŽC3252 Novska-Borovac i ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci-Sveti Ivan Žabno za vozila iznad 3,5 tona nosivosti. Obilasci su: D41 prema Majurcu do skretanja za Lemeš Križevački-ŽC2212-ŽC2228-Trema-DC 22 i obratno. Za vozila ukupne mase do 3,5 tona nosivosti i ukupne širine do 2 m, privremeno se vozi preko zamjenskog mosta, a vozila se propuštaju naizmjence.

Otvoren je novi kolnik na autocesti A3 Bregana-Lipovac poslije čvora Rugvice u smjeru Zagreb Istok i autoceste A4 Zagreb-Goričan. Privremeni prolaz koji se koristio, više se ne koristi. Zabrana prometa za sva vozila i dalje ostaje u poslovnoj zoni Zagreb Istok.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Macelj, Pasjak i Metković (čekanja do 30 min). Tijekom turističke sezone, a posebice vikendima, na GP Metković pojačan je promet. HAK savjetuje vozače da koriste i granični prijelaz Nova Sela na državnoj cesti D62 između Metkovića i Vrgorca, na kojem nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Od 13. lipnja do 14. rujna 2014. uvedena je dodatna katamaranska linija na relaciji Split – Hvar – Korčula. Polazak iz Splita održavat će se svakim danom u 9,15 sati, osim nedjeljom u 10,15, a povratak je predviđen svakim danom iz Korčule u 14,15 sati. Trajanje putovanja od Splita do Hvara je 1 sat i 5 minuta, a do Korčule ukupno 2 sata i 40 minuta.

Kako se radi o uvođenju katamaranske linije koja je prvenstveno turistički orijentirana, ukupni kapacitet karata po jednom putovanju bit će dostupan i preko online prodaje. Također, karte su za cijelu sezonu dostupne u prodaji u sljedećim agencijama Jadrolinije: Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Hvar, Stari Grad, Korčula, Dubrovnik, Ploče , Supetar i Vela Luka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene