Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mreža sive ekonomije

Neometano trguju psima zahvaljujući rupama u zakonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krijumčarenje, preprodaja i krivotvorenje sadržaji su mailova koji su pristigli u redakciju Provjerenog. Stoga smo odlučili vidjeti o čemu se tu radi.

Tragom tih mailova, ekipa Provjerenog telefonom je tražila psa preko oglasnika, no nisu ga mogli doći vidjeti.
Inzistirali su na psu s rodovnikom, jer su najskuplji, što znači da je na njima najveća zarada. 'Rodovnik šteneta još je u izradi', rekao je glas s druge strane žice, ali su obećali mailom poslati rodovnik koji pripada roditeljima naručenog šteneta.

Pročitajte i ovo Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?" Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..."

Iz Kinološkog kažu, varalica ima dosta, no za ovog do sada nisu čuli. Dosta prijava primila je i udruga Prijatelji životinja.

>> Danka Derifaj dobila nagradu Marija Jurić Zagorka!

'Uglavnom je to područje veterinarske inspekcije, uglavnom je to pokriveno sa te strane. Nije dovoljno po mojim saznanjima, gledajte ne zna se dovoljno o tim uzgojima, definitivno se ne zna', kaže Andrea Mihaljević iz Ureda veterinarstva Ministarstva poljoprivrede.

A ne zna se zato jer se uzgojem drži vlasništvo više od 3 ženke, a uzgajivači su se dužni sami prijaviti.

Trgovina psima cijela je jedna mreža sive ekonomije. Teško je pohvatati tko su uzgajivači,a tko preprodavači, a odvojiti 'žito od kukolja' čini se nemogućmo misijom, barem su tako zaključili novinari Provjerenog nakon što su otkrili kako uzgajivači plaćaju porez – nikako!

Kako izgleda trgovanje psima pogledajte u prilogu Provjerenog.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene