Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Elektronički oblik

Nema više donošenja domovnica i rodnog lista na upis u srednju školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sljedeće školske godine pri upisu u srednju školu neće više biti potrebno donositi domovnicu i rodni list jer će te dokumente škole dobivati u elektroničkom obliku izravno od Središnjega državnog ureda za upravu, priopćilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

S obzirom na dosadašnje uobičajene troškove izradbe tih dokumenata, uštedjet će se više od tri milijuna kuna. Vlada je lani u travnju donijela zaključak po kojemu Središnji državni ured za upravu svim srednjoškolskim ustanovama treba omogućiti pristup svojoj elektroničkoj bazi podataka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O rodnom listu Obama kod Oprah: Ja se sjećam trenutka rođenja Slika nije dostupna Nova teorija 'Obama zbog oca skriva rodni list'

Nakon donošenja tog zaključka, Ministarstvo i Državni ured pokrenuli su ogledni projekt u kojem je sudjelovalo 87 srednjih škola. Projekt će se potpuno primjenjivati od srpnja ove godine, kada će sustav elektroničke razmjene traženih dokumenata pri upisu novog naraštaja učenika prvih razreda primjenjivati sve srednje škole u Hrvatskoj.

Osim smanjenih troškova roditeljima, takav sustav znatno će pridonijeti i manjima redovima u matičnim uredima koji su dosad izdavali tražene dokumente.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene