Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavezan trošak

Nema krize: Hrvati punom parom bukiraju skijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
200 tisuća Hrvata se i ove godine sprema na skijanje. Krizna godina, nema utjecaja na buking koji je u punom jeku. Četveročlana obitelj na skijanje će potrošiti između 10 i 15 tisuća kuna.

Boro Stipić već dvanaest godina za redom posjećuje europska skijališta i ove će godine s obitelji uživati u bijelom sportu. 'Tijekom godine odreknete se nekih drugih stvari i prištedite za skijanje', pojasnio je gospodin Stipić, kojemu je odlazak na skijanje vrlo važan. 'Skijanje nije samo športski aspekt, skijanje je i socijalni i obiteljski moment. Znate ja nikada sa svojom obitelji ne mogu biti 24 sata, a na skijanju to jesam', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Jahorina ni Bosna nije što je bila Cijene na skijalištima u susjednoj zemlji odletjele u nebo! "Sad je trenutak da hitno reagiramo" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

60 posto Hrvata zimuje u Austriji

Na skijanju u Austriji peteročlana obitelj Stipić potrošit će oko 15 tisuća kuna. Krizna godina nije omela ni ostale Hrvate u uplaćivanju aranžmana za skijanje. I ove sezone njih 200 tisuća uputit će se prema snježnim destinacijama. 'Naravno da bi mi htjeli da te brojke i rastu jer smo zadnjih godina naviknuti na to da se svake godine regrutiralo još pet do deset posto novih skijaša, no eto recesija nam je donijela samo isti broj putnika', rekla nam je Aleksandra Pukšar, voditeljica poslovnice Kompas.

Iako 60 posto Hrvata zimuje u Austriji, zanimljive su im i druge susjedne zemlje. 'Slovenija, Austrija, Italija, ove godine bilježimo izraziti interes posebno za Roglu, koja se prošle godine pokazala kao vrlo atraktivna destinacija za hrvatske skijaše', naglasio je Kristijan Gržetić, direktor korporativnih komunikacija, Adriatica.net. Najveći broj Hrvata na skijanje će tijekom školskih praznika, u terminu od 2. do 9. siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene