Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresi u stranci

Istaknuti SDP-ovci ljutiti napustili sjednicu kluba SDP-a, šef Bernardić poručuje: "Najopasnije podjele su u glavama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sastanku kluba zastupnika SDP-a, složili su se jedino oko toga da ne odustaju od osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor.

Nakon dugog i žustrog sastanka, pojedini zastupnici SDP-a vidno su ljutiti izašli iz prostorije. O čemu su sve razgovarali i oko čega se nisu složili predsjednik stranke Davor Bernardić nije htio reći, ali Igor Dragovan rekao je da nije sretan načinom na koji se odvija sastanak.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

''Nisam sretan s ovakvim sastankom, ali predsjednik stranke će reći što se događa'', rekao je Igor Dragovan nakon što je izašao sa sastanka kojeg su također napustili Milanka Opačić i Ranko Ostojić.

Upitan ima li u SDP-u podjela Bernardić je rekao: ''Najopasnije podjele su u glavama.''

O ustavnim sucima i Povjerenstvu za Agrokor

SDP će tražiti da se o trojici ustavnih sudaca, koji su već usuglašeni s HDZ-om, glasa isti dan kada se bude u Hrvatskom saboru glasalo o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor, zaključak je sjednice Kluba zastupnika SDP-a u utorak navečer, nakon kojega je predsjednik stranke Davor Bernardić poručio da SDP od povjerenstva ne odustaje.

Na sjednici na kojoj je Klub zastupnika SDP-a trebao zauzeti konačno stajalište hoće li popunjavanje Ustavnog suda uvjetovati osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor, zaključeno je kako će se tražiti da se o sucima i povjerenstvu glasa isti dan. Zaključeno je i da se o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor nastavljaju pregovori s HDZ-om.

O tim se zaključcima na sjednici Kluba SDP-a formalno nije glasalo, a Bernardić je nakon dvosatne sjednice novinarima izjavio kako je važno utvrđivanja istine o poduzeću o kojemu, ustvrdio je, "Vlada već pet mjeseci nije podnijela ni jedno izvješće".

"Tražimo da se osnivanje istražnog povjerenstva stavi na glasanje pa ćemo vidjeti - čija je ručica 'za istinu', a čije su ručice 'u pekmezu' ", rekao je Bernardić.

Klub zastupnika SDP-a još je prije saborske ljetne stanke postavio ultimatum HDZ-u te izbor ustavnih sudaca uvjetovao osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, no to je stajalište promijenjeno na sjednici Kluba zastupnika prošli tjedan.

Grbinova ostavka u saborskom Odboru za Ustav

Zbog promjena stajališta stranke o izboru ustavnih sudaca, SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin u petak navečer je predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a Arsenu Bauku podnio ostavku na funkciju potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Nakon večerašnje sjednice stranačkog Kluba Bernardić je na novinarsko pitanje o navodnim vrludanjima u SDP-u, odgovorio kako je "sve što zna o tome, doznao od anonimnih izvora u medijima" i da su svi u klubu "manje - više na tragu da se istraži istina".

Rekao je i kako ne zna ništa ni o ostavci Peđe Grbina, osim onoga što je čuo to iz aninimnih izvora, a tu je informaciju nazvao - "plasiranjem spinova".

Priče o angažiranju Alexa Brauna Bernardić nazvao lažima i spinovima

Bernardić je anonimne izvore optužio i da plasiraju laži, obmane, poluinformacije i spinove o ponovnom angažiranju američkog PR-ovca Alexa Brauna u SDP-u kao i spominjanje s tim u vezi "nekakvih milijuna", ali nije demantirao da se s Braunom razgovaralo.

"Nisu u igri milijuni, niti ikakav skupi angažman, sve objavljeno o tome su poluinformacije iz anonimnih izvora", dodao je.

U medije se plasiraju lažne informacije i narodu maže oči dok se u pozadini događa velika rasprodaja Hrvatske, ustvrdio je Bernardić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene