Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u središnjici stranke

Davor Bernardić pozvao novinare zbog slučaja Agrokor: "Plenković i Dalić moraju otići"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U središnjici SDP-a predsjednik stranke Davor Bernardić održava izvanrednu konferenciju za novinare zbog slučaja Agrokor.

Na konferenciji govori predsjednik SDP-a Davor Bernardić, a u najavi koja je poslana novinarima stoji da će govoriti o slučaju Agrokor.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Bernardić je rekao da ugroženo 27 tisuća radnih mjesta zbog situacije u Agrokoru. Osvrnuo se i na premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da nije ništa hitno. 

"Ako ovo nije prioritet onda što je? Imamo predsjednika Vlade koji ne zna odrediti prioritete i koji je neodlučan. Pitanje je da li on vodi ovu Vladu", rekao je Bernardić, dodajući da Plenković nije danas odgovorio jesu li ga odbili svi kandidati za novog povjerenika za Agrokor. 

"Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić koja je morala znati kolike su naknade savjetnicima. Ako je znala onda je lagala da nije znala. A ako nije znala, onda je nekompetentna. U oba slučaja mora otići", zaključio je Bernardić. Dodao je da je očito veza nje i Plenkovića prejaka kad je on tako štiti.

Rekao je da je, s obzirom da Vlada ne može riješiti slučaj Agrokor, najbolje da Plenković odstupi. 

"Plenković treba otići, to je to. A što se tiče ministara, Dalić treba otići", rekao je predsjednik SDP-a na pitanje novinara hoće li njegova stranka ponovo tražiti opoziv Vlade.

Na pitanje kako bi on riješio slučaj Agrokor, Bernardić je rekao da prije svega Ramljak i Vlada moraju otići. "Prioritet je da odu. Ne mogu ljudi koji su kontaminirali proces ostati", kaže Bernardić, no svoje rješenje nije jasno ponudio. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene