Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u srijedu

Bernardić o sastanku zbog opoziva Dalić: "Odazvat ćemo se pozivu Mosta, tražit ćemo podršku cijele oporbe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u 12:30 sati održat će konferenciju za medije na kojoj će komentirati aktualnu situaciju u Agrokoru.

"Danas je potpuno jasno da smo bili u pravu kad smo govorili o savjetnicima koji će izvući milijune iz Hrvatske", kazao je Bernardić.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen"

Poručio je kako je Vladi trebalo 15 dana da prouči dokumentaciju o savjetnicima, a potom su se pravili da ništa nisu znali.

"Proces spašavanja Agrokora kontaminiran je, a radnici strahuju hoće li moći prehraniti obitelji. Plenković i Ramljak nisu niti počeli proces restrukturiranja i daleko su od zaključenja procesa same nagodbe. Sama smjena Ramljaka pokazuje da sam bio u pravu", tvrdi Bernardić.

Istaknuo je kako SDP nudi svoj plan za spas Agrokora u 5 točaka.

"Predlažemo izlaz iz ove situacije gdje je cilj ravnopravnost svih sudionika. Izmjene postojećeg zakonodavstva su nužne. Želimo ograničiti plaću izvanrednog povjerenika, želimo da novci ne idu na brojne savjetnike i uvesti višečlanu upravu i javni i parlamentarni nadzor", rekao je Bernardić.

Istaknuo je kako se ništa od toga ne može izvesti ako potpredsjednica Dalić ne napusti sve procese vezane uz Agrokor.

"Zadnji je čas. Više nije 5 do 12, sad je 12 i 15", kazao je Bernardić.

Ivo Jelušić pojasnio je kako SDP predlaže imenovanje tročlane uprave koja će donositi odluke konsenzusom.

"Predlažemo da se savjetodavno tijelo koje je dosad bilo kontaminirano promijeni te da mu se daju drugačije ovlasti. Dosad ga je imenovao nadležni ministar po svojoj volji. Mi predlažemo da ga ministar i dalje imenuje, ali tako da dva predstavnika utvrdi saborska većina, dva manjina, jedan da bude predstavnik poslodavaca i jedan predstavnik radnika", kazao je Jelušić.

Bernardić se osvrnuo i na poziv Mosta koji je sve oporbene stranke pozvao na sutrašnji sastanak u Hrvatskom saboru na temu pokretanja opoziva potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog slučaja Agrokor.

"Činjenica je da kolege iz Mosta imaju grižnju savjesti što su podržali Ramljaka. Ja nisam zlopamtilo i SDP će prisustvovati sastanku. Tražit ćemo podršku cijele opozicije", rekao je Bernardić.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene