Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaci luksuza

Nekad elitna destinacija, danas 'Bogu za plakati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haludovo - većini građana neće ništa značiti, ali kada je Hrvatska otkrivala turizam to je bila elitna destinacija. Najveći hotel, najveći kasino, najviše popijenog viskija na Primorju, a sada je to najveća ruševina na Krku. Hotel je prodan prije nekoliko godina Armencu. Ni elitnog hotela ni turista, a država ne može ništa.

Nekadašnji ponos krčkog turizma danas izgleda kao prva crta bojišnice. Tko bi rekao da su ovim hotelima nekad šetali svjetski poznati gosti, multimilijarderi. 'Ja znam da nije popularan sada, ali je u to vrijeme bio Sadam Hussein, pa je njegova napojnica osoblju bila najveća – ostavio je 1.000 dolara', rekao je Nediljko Vučetić, bivši direktor hotela 'Palace'. O razlozima propadanja, kažu stanovnici Malinske nema se što puno govoriti. 'To je bio centar Sjevernoga Jadrana, sad to je žalost što je tamo, to je Bogu za plakati. Pamtim ona bolja vremena što su bila nekad sa Haludovom, svi smo živjelo od toga', kažu stanovnici Malinske.

Pročitajte i ovo Evakuacija hotela Radisson Blu u Splitu - 4 službe na terenu Otkriveno što se dogodilo s klorom: Evakuiran splitski hotel, pet osoba je u bolnici Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Od 500, ostalo 40 radnika

Još jedna privatizacijska priča iz Hrvatske. Hoteli su promijenili tri vlasnika i samo sve više propadali. Većina ih je srušena, nitko nije ulagao, a od 500 radnika ostalo ih je četrdesetak. 'To nije dobro ni za naš turizam, jer našem turizmu potrebni su i novi objekti i stari objekti, ali naravno renovirani, obnovljeni', kaže Vučetić. Armenskom trgovcu zlatom se ne žuri, ne razmišlja o prodaji. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju ovom će zemljištu cijena vrtoglavo porasti bilo ono izgrađeno ili ne. A radnici i turisti? Pa njih ni jednih ni drugih ovdje uskoro uopće neće ni biti tu. U zlatna vremena hoteli Haludovo imali su kapacitet od 1.800 ležajeva koliko danas ima cijela Malinska. Danas Haludovo broji samo 80 kreveta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene