Kako je mogao postati pjevač, plesač pa i nogometaš, a nije, u rubrici neformalno Tatjani Krajač otkrio je Miro Kovač. Bivši ministar vanjskih poslova, sada saborski zastupnik, govori o svojem školovanju u Njemačkoj i na Sorboni.

Galerija


Iako je danas poznato lice hrvatske politike, Miro Kovač se kao mladić školovao, osim u Hrvatskoj, i u Njemačkoj i u Francuskoj. To si je školovanje, kaže, omogućio kombinacijom svojeg rada i pomoći od roditelja. Danas želi i da njegova djeca, kada to budu mogla, rade fizičke poslove kako bi "naučila što je život".

Bivši HDZ-ov ministar otkrio nam je da su prijateljstva u politici rijetka, ali da postoje. Ipak, istaknuo je, prijateljstva se zbog politike nakada nastaju, ali nekada i znaju nastradati.

Miro Kovač otkrio je i da o obiteljskom domu uglavnom brine njegova supruga. Ipak, istaknuo je, doma ga zovu "policajac" jer gašenjem svjetla i pospremanjem "narušava harmoniju".

Kao mladić je htio biti i pjevač i nogometaš. Bio je član crkvenog zbora, ali mu je časna sestra rekla da ga "dragi Bog nije obdario lijepim glasom" zbog čega nije mogao postati pjevač. Prijavio se i za Dinamovu selekciju, te je tijekom testiranja i zabio pet golova. Međutim, nije bio dovoljno brz zbog čega nije primljen u klub.

Više o mladenačkim snovima bivšeg ministra, te glazbi koju sluša i iskustvu u politici, možete pogledati u videoprilogu.

Svake će subote Tatjanu Krajač i Mislava Bagu ugostiti jedan političar i neformalno predstaviti svoje drugo lice, daleko od političkih reflektora, a te ćete neformalne razgovore moći pogledati u Dnevniku Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr