Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

'Nedopustiv odnos prema županiji u kojoj je SDP na vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica sisačko-moslavačkog SDP-a i županica Marina Lovrić danas je u Sisku ocijenila "neprihvatljivim odnos HDZ-a i Vlade prema toj županiji u kojoj je na vlasti SDP s još sedam koalicijskih partnera, te prema općinama i gradovima u županiji u kojima na vlasti nije HDZ".

Lovrić je napomenula da su saborski zastupnici SDP-a iz VI. izborne jedinice, kojoj pripada i Sisačko-moslavačka županija, uputili amandmane na prijedlog državnog proračuna tražeći 65 milijuna kuna za uređenje središnjeg paviljona u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić", 15 milijuna kuna za izgradnju blatnih kupki u Lječilištu Topusko, te 150 milijuna kuna za Odjel forenzike u Neuropsihijatrijskoj bolnici "Dr. Ivan Barbot" u Popovači. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nema ni proračuna Optužio župana Komadinu: "Besramno koristi županiju za svoje interese, vodi ju kao kartel!" Slika nije dostupna Općina pod ovrhom Županija je uplatila novac pa su tete na Lastovu dobile plaću, ali što će biti dalje?

>> Sabor: U proračunu ni 'd' od decentralizacije

Podnijeli su i amandmane za sanaciju i zaštitu dvorca grofa Erdodyja u Popovači u iznosu od dva milijuna kuna, za izgradnju osnovne škole u Popovači u iznosu od 32,5 milijuna kuna, te područne škole Češko Selo kod
Petrinje u iznosu od 3,8 milijuna kuna, napomenula je Lovrić.

Ustvrdila je da su HDZ i Vlada u protekle nepune tri godine
opstruirali sve projekte Sisačko-moslavačke županije i da Županija nije od Vlade dobila potporu ni za jedan vlastiti projekt.

"Nećemo dopustiti da zbog toga što u Sisačko- moslavačkoj županiji nije na vlasti HDZ, budu kažnjeni građani, izdržat ćemo sve pritiske zajedno s građanima koji su nas izabrali, jer su htjeli promjene, te smo pokrenuli i pokrećemo brojne projekte kojima otvaramo radna mjesta i potičemo razvoj gospodarstva, kao i rast životnog standarda stanovništva", rekla je Lovrić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene