Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šeks demonstrativno napustio Sabor

'Neću govoriti jer me stid ponašanja zastupnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks napustio je Sabor nakon reakcije na istup HDSSB-a Dinka Burića.

'U ime kluba HDZ-a namjeravao sam govoriti vezano uz donošenje ovog zakona, ali neću. Neću, jer nakon ovog istupa zastupnika Burića osjećam jedan neopisivi stid koji me obuzima u ovoj sabornici. Nisam vjerovao da se u hrvatskoj sabornici može na ovakav način može govoriti, na ovakav način ponašati i na ovakav način tretirati hrvatske zastupnike od strane zastupnika Burića', rekao je Šeks prije nego što je napustio sabornicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka HDSSB-a Umjesto Glavaša u Sabor će Dinko Burić Slika nije dostupna Osječki dožupan prijavio policiji prijetnje smrću

Ovaj ispad dogodio se neposredno prije pauze u kojoj se Predsjedništvo Sabora sastaje kako bi raspravilo način vođenja sjednica od strane Luke Bebića.

>> VIDEO: Novi Burićev ispad, HDZ nazvao Hrvatskim društvom zatvorenika

>> Odluka o sudbini Luke Bebića: Sastaje se saborsko Predsjedništvo

HDSSB-ovac Dinko Burić buru je izazvao tijekom rasprave o završetku koridora Vc. Ova točka je i inače izazvala veliku raspravu, a prepucavanje je išlo u smjeru kome je autocesta potrebnija - Dalmaciji ili Slavoniji.

'Slavonija i Baranja je kao 13. prase i neželjeno čedo za HDZ-ovu vlast. Slavonija i Baranja su kontaminirane milijunima mina, ali i HDZ-ovom nesposobnošću i neosjetljivošću za nezaposlene i siromašne, za sudbinu svojih građana, pa i kriminalom i korupcijom neviđenih razmjera', istaknuo je Burić dodavši kako su u posljednjih 5 godina ove regije dobile 1,8 milijardi kuna od države.

'Kada bi se gledao prosjek stanovnika i teritorija, taj bi iznos trebao iznositi 7,8 milijarde', rekao je Burić koji je završio u pjesmičkom duhu.

Burić pjesnički nastrojen

'Netko je rekao kako u Slavoniji ne trebamo samo pjevati Ne inati se Slavonijo. Znamo mi i druge pjesme. Pjevamo mi i druge pjesme, poput Slavonijo što si kome kriva, kome smeta što tambura svira, kome smeta šuma starog hrasta, Slavonijo kolijevko hrvatstva. Ima i jedan dobar bećarac: Ja sam baja, debeli Slavonac, nisam zgodan, al sam svsishodan', zaključio je Burić.

Burnu reakciju zastupnika vladajućih stranaka Burić je izazvao rekavši im kako oni podliježu samo stranačkoj sprezi. 'Vi ste stranački zastupnici, poslušnici i klimavci', zaključio je Burić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene