Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kujundžić o natječaju za specijalizacije

"Neće više biti koncesionara, ordinacije će biti osnovne pravne institucije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva novcem iz europskih fondova osiguralo je 187 milijuna kuna za specijalizacije mladih liječnika primarne zdravstvene zaštite i to na na manje atraktivnim i depriviranim područjima, te u hitnoj medicini.

Na pitanje hoće li se na ove natječaje moći prijaviti i koncesionari, a ne samo Domovi zdravlja, te što ako liječnik prijevremeno raskine ugovor, ministar zdravstva Milan Kujundžić poručuje:

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Liječnik, ilustracija brojne nepravilnosti Češljaju se lažna bolovanja: Kontrolori pregledali gotovo 30 tisuća kartona!

"Neće više biti koncesionara jer koncesionari nisu zapravo nikakvi korisnici ruda, voda, šuma. To je bila jedna umjetna kategorija. Mi u novom Zakonu uvodimo novu kategoriju -ordinacije kao osnovne pravne institucije i time će biti rješeno sve. Dakle, s novim Zakonom i sa uvođenjem institucije ordinacije, mi rješavamo sve probleme i na taj način će liječnici ostajati u Hrvatskoj i tu će moći jednako dobro i kvalitetno razvijati karijeru i materijalno biti sigurni", kazao je Kujundžić.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene