Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opreza nikad dosta

Ne nasjedajte na lažne useljeničke lutrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste u 'lovu na zelenu kartu' i želite sudjelovati u useljeničkoj lutriji SAD-a, oprez!

Veleposlanstvo SAD-a upozorava Hrvate na povećanje broja lažnih e-mailova koji za cilj imaju, pogađate, izvući novac. U tim se porukama traži plaćanje naknade za izdavanje useljeničke vize, a pošiljatelji se lažno predstavljaju u ime Vlade SAD-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakav peh (Ne)sretnik dobio 36 milijuna dolara, ali nije preuzeo dobitak na vrijeme Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Izrael obećao istragu Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

>> Izravne linije SAD - Hrvatska mogu krenuti

Njihov 'sistem' funkcionira tako da vas traže novac kako bi za zainteresirane 'popunili' zahtjeve za useljeničku lutriju ili druge usluge.

Iz veleposlanstava napominju kako za takve zahtjeve nema naknade, a uspješne se kandidate kontaktira dopisom na kućnu adresu, a ne elektronskom poštom.

Građane se poziva da obrate pažnju na web stranice koje se koriste slikama i oznakama kojima vas žele navesti da pomislite kako je riječ o službenoj stranici ili na stranice koje od vas traže da platite za usluge.

'Treba biti osobito pažljiv kod slanja osobnih podataka budući da ovakve stranice za cilj mogu imati prikupljanje osobnih podataka što može rezultirati prijevarama ili krađom identiteta', priopćeno je iz veleposlanstva.

Niti jedna druga organizacija ili privatna tvrtka nije ovlaštena u postupku obavješćivanja dobitnika 'lutrije za zelenu kartu', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene