Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan Sporazum

Izravne linije SAD - Hrvatska mogu krenuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton i ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković potpisali su Sporazum o zračnom prometu izmedu vlada SAD-a i Hrvatske.

Složili su se da će on omogućiti dolazak većeg broja američkih turista u Hrvatsku i otvoriti nove mogućnosti investiranja. Sporazum je potpisan nakon što su Zrakoplovne vlasti SAD-a prošlog tjedna utvrdile da Hrvatska ispunjava međunarodne sigurnosne standarde u zračnom prometu te su joj dodijelile kategoriju 1.

Pročitajte i ovo U prometnoj nesreći kod Netretića poginuo motociklist - 7 Kod Netretića Policija objavila detalje tragedije u kojoj je poginuo motociklist: Protiv krivca će biti podnesena kaznena prijava Ilustracija Prometne gužve Kamioni u koloni čekaju pred ulazom u Sloveniju

Time je omogućena uspostava izravnih letova između dviju država i sklapanje 'code share' sporazuma američkih i hrvatskih prijevoznika. Prvi izravni letovi između Hrvatske i SAD-a očekuju se već ove godine.

Ministar Božidar Kalmeta rekao je prije tjedan dana kako se efekti američke procjene sigurnosnih standarda u hrvatskom zračnom prometu očekuju već ove godine.

>> Odobrene izravne linije SAD-Hrvatska

Prije tri godine dogovorena je suradnja s američkim United Airlinesom. Sada se očekuje realizacija. Putnici iz Zagreba, Splita i Dubrovnika preko sedam velikih zračnih luka poput onih u Londonu, Frankfurtu ili Amsterdamu nesmetano bi trebali letjeti prema američkim gradovima New Yorku,Chicagu, Washingtonu, San Franciscu i Los Angelesu.

No kada će se to i dogoditi, ovisi isključivo o privatnim kompanijama i operaterima. U Hrvatsku sada slijeće 100-tinjak zračnih operatera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene