Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvijestila policija

Drama nakon sukoba u trajektnoj luci: 25-godišnjak nagovarao muškarca za lažno svjedočenje, pripremio i kuvertu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Josko Supic/Cropix
Nakon što se sukobio s 64-godišnjakom oko ukrcajnog reda, 25-godišnjak je svjedoka nagovarao da lažno svjedoči i za to je htio platiti tisuću eura.

Dubrovačko-neretvanska policija izvijestila je o 25-godišnjaku koji je pokušao nagovoriti muškarca da lažno svjedoči u njegovu korist.

Naime, 25-godišnjak se u petak verbalno sukobio s 64-godišnjakom na trajektnom pristaništu u Orebiću oko ukrcajnog reda dok je raspoređivao vozila.

"Budući je utvrđeno kako su tijekom navedenog sukoba obojica muškaraca međusobnim vrijeđanjem i vikom narušavali javni red i mir, prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira", priopćili su iz policijske uprave.

Pročitajte i ovo Mileva Simetić Saliji agonija s državljanstvom Priča koja je ganula Hrvatsku: Mileva je dobila bubreg i jetru, operacija je trajala osam sati

Nakon toga 25-godišnjak je prišao muškarcu koji je bio na mjestu događaja i pokušao ga je nagovoriti da lažno svjedoči. Rekao mu je da ga je naveo kao krunskog svjedoka u prekršajnom postupku.

Tražio ga je da u svjedočenju navede da nije prvi započeo sukob te ga je navodio što točno bi trebao reći, a on bi mu za iskaz platio tisuću eura.

Pročitajte i ovo Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 izopačeni um Zašto je ljubazna medicinska sestra ubila 7 beba: Evo što je psihijatar zaključio iz bizarnih post-it papirića

Kako je muškarac odbio lažno svjedočiti, 25-godišnjak mu je prišao i idućeg dana. Muškarac ga je ponovno odbio jer, kako je objasnio, nije svjedočio sukobu, nalazio se na većoj udaljenosti.

"Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 25-godišnjak uz kaznenu je prijavu predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave", napisali su iz policije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene