Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos i nakon utakmice

FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Aktualno Galerija Neredi u Splitu - 11 Neredi u Splitu - 11 Foto: Cropix Neredi u Splitu - 12 Neredi u Splitu - 12 Foto: Cropix Neredi u Splitu - 19 Neredi u Splitu - 19 Foto: Cropix Neredi u Splitu - 18 Neredi u Splitu - 18 Foto: Cropix +5 Neredi u Splitu - 16 Galerija 1/10 >>
Zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu, a tri policajca zatražila su liječničku pomoć.

Neredi u Splitu izbili su nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1.

Nakon završetka nogometne utakmice, poslije 21 sat, skupina domaćih navijača nedopušteno je utrčala u teren s ciljem napada na gostujuću momčad i navijače. 

"Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine", priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Domagoj, Hrvat iz Tajvana razorni potres Hrvat koji živi na Tajvanu: "Svi su bili preplašeni. Ne vidimo to svaki dan"

U priopćenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policajce bacajući na njih upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

"U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su liječničku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo", navodi se priopćenju objavljenom poslije ponoći.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažirani vatrogasci koji su uz potporu policije gasili podmetnute požare.

Pročitajte i ovo Zanimljivosti o izborima - 1 Borba za saborske fotelje Najstariji kandidat star je kao TV signal i nagrada Oscar: Ovo su najzanimljiviji podaci o izbornim listama

Policijski službenici bili su uz vatrogasce tijekom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.

Oko 22:30 stanje se smirilo, a tijekom noći policijski službenici nastavili su nadzor javnih površina kako bi prevenirali moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba.

Policija je prepratila gostujuću momčad i navijače kako bi spriječila moguće napade i navijačke sukobe, dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene