Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija poslala upozorenje

Navijači se spremaju za derbi: Dogovoren je kodeks ponašanja u međusobnim obračunima, određeno je i tko će kažnjavati neposlušne

Dinamo i Hajduk na Maksimiru u nedjelju igraju derbi visokog rizika, zbog čega je policija poslala upozorenje.

U nedjelju se na zagrebačkom Maksimiru igra derbi visokog rizika između Dinama i Hajduka. Policija je zbog svega poslala upozorenje, a Bad Blue Boysi i Torcida postigli su dogovor o prihvatljivom ponašanju.

"Policija je detalje sigurnosnih mjera izbrusila, a dogovori su pali i između navijačkih skupina. Kako doznajemo, osam hrvatskih navijačkih skupina dogovorile su kodeks ponašanja, neki svojevrsni pakt o pravilima u navijačkim obračunima", objasnila je reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

"U sukobima više nema korištenja oružja ni pomagala bilo kakve vrste. U obračunima se od sada mogu koristiti samo ruke i noge, a svatko tko to ne bude poštivao, kaznit će ga njegova navijačka skupina", pojasnila je.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Propao dogovor u Bruxellesu: "Ovakva predstava se nikada nije dogodila, barem ne u zadnjih 20 godina"

Uz navijačke skupine, Švigir doznaje da će se prije utakmice zajedno ručati dvije uprave Dinama i Hajduka, što je zapravo rijetkost.

"Znamo da je Hajduk ranije uhićenim BBB-ovcima u Grčkoj iskazao podršku pa ovo vjerojatno dodatno poboljšava odnose dvaju klubova. Na utakmici ne bi trebalo biti iznenađenja, barem što se policije tiče. Ne bi iznenadio eventualno povećan broj transparenata ili pirotehnike. Policija će provoditi dosta rigorozne mjere osiguranja pa se možemo nadati da će utakmica u nedjelju proći bez incidenata", zaključila je reporterka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene