Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jasna Zlokić repala za 50 Centa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveća svjetska hip-hop zvijezda, 50 Cent, nastupio je sinoć u velikoj dvorani Doma sportova. Koncert je danima najavljivan kao glazbeni spektakl sezone, a prepuna dvorana i brojni fanovi u ekstazi nedvojbeno su opravdali sve najave. Pogledajte video snimke spektakla u prilogu!

Koncert je počeo vrlo glasno, a oduševljenje publike nije padalo niti u jednom trenutku. 50 Cent i prateća ekipa konstantno su držali žestok ritam. To je najviše odgovaralo fanovima u prvom redu.

Pročitajte i ovo Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa" Božićno-novogodišnji koncert u Imotskom Postoji objašnjenje Lovac pucao iz puške za vrijeme božićnog koncerta, građani se prestravili: "Ne znam je li itko u Hrvatskoj napravio tako nešto"

Želimo li biti posve iskreni, moramo reći da je oduševljenje počelo i prije nego što je oko 21 sat američki hip-hoper izašao na scenu.

Za to je bila zaslužna naša poznata pjevačica Jasna Zlokić, koja je za ovu prigodu promjenila ime u J.Zlo, što više odgovara hip-hoperskom jeziku.

>> Fotografirao 50 Cent nakon 9 sati čekanja

Sve u svemu, 50 Cent, pravog imena Curtis James Jackson, pošteno je uzdrmao, ali i oduševio zagrebačku publiku.

Zagreb je još jednom potvrdio da je koncertna destinacija s velikom crvenom točkom na karti Europe , a najvećim svjetskim glazbenim zvjezdama Zagreb je postao strateški cilj.

50 Cent, kojemu je ovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, odsjeo je u predsjedničkom apartmanu hotela Antunović. Na raspolaganju su mu državni prvak u kuhanju Matija Balent, koji je zadužen za pripremu tradicionalnih hrvatskih specijaliteta, te osobni konobar tijekom 24 sata.

Pravim imenom Curtis James Jackson, 50 Cent rođen je 1975. godine u Queensu u New Yorku. 50 Cent je krajem '90-ih prvi put bio na rubu slave, kada je snimio pjesmu "How to Rob" koja je postala hit.

Ubrzo nakon toga nesretan splet okolnosti onemogućio mu je veći proboj na sceni: bootleg izdanje albuma prvijenca Power of the Dollar izazvalo je nevolje s etiketom Columbia, a potom je u svibnju 2000. 50 Cent ustrijeljen s čak devet metaka, nakon čega je Columbia album povukla s tržišta i raskinula ugovor s problematičnim reperom.

Sljedećih je nekoliko godina 50 Cent snimio desetak underground snimki koje su ubrzo počele kružiti New Yorkom na kompilacijama koje su se prodavale na crnom tržištu CD-a.

Tim je snimkama izazvao priličnu buru tako da je došlo do rata između velikih izdavačkih kuća. Uskočio je Eminem koji je ponudio 50 Centu milijun dolara da potpiše ugovor za njegovu etiketu, na što 50 Cent pristaje i snima album "Get Rich Or Die Tryin'" (2003).

Nošen uspjehom singla "In Da Club" ubrzo je postao platinasta senzacija, dosegnuvši milijun prodanih primjeraka u svega tjedan dana. Mediji su spremno prigrlili novu rep zvijezdu i njezinu sumnjivu prošlost povezanu s drogom i kriminalom.

Drugi samostalni album "The Massacre" pojavio se na tržištu početkom ožujka 2005, a treći "Curtis", po kojemu je i nazvao turneju, izišao je ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene