Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimna bioraznolikosti

Nastavlja se istraživanje špilje Pišurke na Korčuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko biospeleološko društvo (HBSD) organiziralo je, pod pokroviteljstvom grada Korčule, od danas do 21. ožujka ekspediciju 'Pišurka 2010.' u tijeku koje će se održati okrugli stol o prirodnom blagu na području grada te Tjedan prirodoslovlja s nizom znanstvenopopularnih predavanja.

Ovogodišnja ekspedicija usmjerana je na špilju Pišurku, po bioraznolikosti jedan od najpoznatijih špiljskih objekata u Hrvatskoj, a obilježit će je nastavak istraživanja bogata podzemna života otoka Korčule.

Pročitajte i ovo Mina kod Lumbarde na Korčuli Policija šuti VIDEO U moru našeg turističkog raja leži ogromna mina, načelnica šokirana: "Imamo bombu? Prvi put čujem za to" Požar na automobilu, ilustracija 1,44 promila Drama na Korčuli: Pijan dvaput sletio s ceste, automobil se zapalio i izgorio

Inače, taj otok u svijetu biološke raznolikosti zauzima posebno mjesto, čemu pridonosi bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta, napose podzemnog. Naime, u više od 160 do sada utvrđenih špiljskih objekata na Korčuli i susjednim otočićima, od kojih je gotovo polovica neistražena, pronađeno je i opisano čak 17 vrsta špiljske faune, redom otočnih endema.

Tjedan prirodoslovlja popratit će više znanstvenopopularnih predavanja za građanstvo i djecu, radionice i okrugli stolovi, a na gradskoj kuli Revelinu prikaz penjanja i spuštanja po užetu sa speleološkom opremom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene