Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se ostali napadači

Nastavak istrage brutalnog napada u Supetru: Napadačima na sezonce određen istražni zatvor

Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar)
Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Foto: Facebook/DVD Supetar
U srijedu su u Splitu ispitani 22-godišnjak i 19-godišnjak te im određen istražni zatvor, priopćeno je iz državnog odvjetništva.

Nakon što je Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila da je nastavljeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom napadača na sezonske radnike u Supetru na Braču te je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo, obojica su ispitana u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Ilustracija Podnesena prijava Četvorica protiv jednoga: Pretukli muškarca, teško je ozlijeđen

Splitsko državno odvjetništvo izdalo je Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj nalog za provođenje izvida radi utvrđivanja identiteta i drugih osumnjičenika koji su sudjelovali u ovom događaju.

Sumnja se da su 22-godišnjak i 19-godišnjak 9. lipnja oko 4:00 sata na autobusnom kolodvoru u Supetru na otoku Braču, nakon što su prethodno čuli da netko od osoba u grupi govori srpskim jezikom, a zbog netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti pristupili im te im se na naročito drzak i nepristojan način obratili riječima vičući: "Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?".

Nasrnuli na njih i počeli ih udarati rukama i nogama

Radi se o sezonskim radnicima, dvojici 21-godišnjaka i jednom 22-godišnjaku. Sumnja se da su 22-godišnjak i 19-godišnjak, s ciljem da žrtve dovedu u ponižavajući položaj, fizički nasrnuli na njih i počeli ih udarati rukama i nogama po tijelu, uslijed čega je oštećeni 21-godišnjak zadobio hematom na prijelazu zatiljka u vrat, hematom na desnom ramenu te ogrebotine na oba lakta i oba koljena.

Napadnuti 22-godišnjak zadobio je kontuziju lijevog oka s malom laceracijom na donjem rubu donjeg kapka, drugi 21-godišnjak je zadobio kontuziju na čelu, hematom na bradi te više hematoma po leđima i slabinskom području.

U napadu je ozlijeđen i 26-godišnji vatrogasac koji je sezonce pokušao zaštititi. 26-godišnjak je u napadu zadobio suspektnu frakturu četvrte metakarpalne kosti.

Zatražen istražni zatvor

"Nakon ispitivanja obojice napadača, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će oni boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i da će ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage djelomično je prihvatio navedeni prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u trajanju od mjesec dana", priopćeno je iz državnog odvjetništva.

"S obzirom na činjenicu da sudac istrage nije prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će podnijeti žalbu protiv ovog rješenja", dodaje se u priopćenju.

Podsjetimo, obojica su već ranije bila privedena, ispitana pa puštena uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije. Incident se zbio u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene