Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak istrage

Ponovno uhićeni napadači na sezonce u Supetru: Podnesena kaznena prijava, policija objavila za što se točno terete

Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar)
Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Foto: Facebook/DVD Supetar
Policijska uprava splitsko-dalmatinska priopćila je da je nastavljeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom napadača na sezonske radnike u Supetru na Braču te je utvrđena sumnja da su počinili kazneno djelo.

Kako je priopćeno iz policije, u nastavku istrage napada koji se dogodio 9. lipnja u 4 sata u Supetru, prikupljeni su dokazi da su već ranije privođeni 22-godišnjak i 19-godišnjak ostvarili obilježja kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Pucnjava i eksplozije u Rusiji Petorica napadača VIDEO Pucnjava i eksplozije u Rusiji: Napad na policajce, sedam mrtvih i četvero ranjenih

Obojica su u utorak uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije gdje se i sada nalaze, potvrdila je za DNEVNIK.hr glasnogovornica splitske policije.

"Sumnjiče se da su 9. lipnja oko 4 sata u Supetru na Braču na naročito drzak i nepristojan način skupa s još, za sada nepoznatim osobama, fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje, a u svezi s kaznenim djelom Zločinom iz mržnje radi čega je protiv njih podnesena kaznena prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih sudionika predmetnog događaja", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, obojica su već ranije bila privedena, ispitana pa puštena uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se zbio u nedjelju nakon nogometnog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina koje je od razularene mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "gdje su Srbi?".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene