Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju

Narod odlučuje: Potpisa ima dovoljno, a mi komentiramo samo službene laži ministra Kuščevića

U građanskoj inicijativi Narod odlučuje nezadovoljni (Foto: Dnevnik.hr) - 2
U građanskoj inicijativi Narod odlučuje nezadovoljni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Građanska incijativa Narod odlučuje komentirala je informacije o prebrojavanju potpisa i neslužbenim podacima prema kojima nema dovoljno sakupljenih potpisa.

Iako službeno objavljenih podataka još uvijek nema, Narod odlučuje komentirao je posljednje objave u medijima koje su povezane uz nedostatan broj potpisa za održavanje referenduma o izmjeni izbornog zakona i Istanbulskoj konvenciji.

Pročitajte i ovo Počelo prikupljanje potpisa za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Traže se OIB-i, popisuju podaci... Hoćemo li uskoro na dva referenduma? Evo koliko je potpisa potrebno prikupiti i kakva je procedura Počelo prikupljanje potpisa za dva referenduma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Dva tjedna za 375.000 potpisa Počelo prikupljanje potpisa za dva referenduma: Proveli smo dan s pokretačima obje inicijative

Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je bila povjerena provjera potpisa, navodno je pronašla brojne nepravilnosti i utvrdila da ni jedna referendumska inicijativa nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje državnih referenduma.

U 13:30 zakazana je konferencija za novinare Inicijative za Istanbulsku u Saboru.

Priopćenje GI Narod odlučuje prenosimo u cijelosti.

"Povodom upita brojnih medija potvrđujemo da je Građanska inicijativa Narod odlučuje sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 je 1. referendumsko pitanje i 407.469 za pitanje 2. referendumsko pitanje).

Demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru preduvjet je borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske. GI Narod odlučuje ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje ministar Kuščević iznosi službeno", stoji u priopćenju Građanske inicijative Narod odlučuje.

Potpisi glavna tema u Saboru

Podsjetimo, neslužbene informacije koje su sinoć objavili pojedini mediji, a prema kojima nije prikupljen dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma o izmjeni izbornog zakona i Istanbulskoj konvenciji, danas su bili top-tema na saborskim hodnicima.

Sam ministar uprave Lovro Kuščević uoči današnje sjednice Vlade poručio je da procedura provjere potpisa još traje. "Kontrola prikupljenih potpisa još uvijek se vrši, ja očekujem da će otprilike sredinom idućeg tjedna dovršiti svoj posao i dostaviti službeno izvješće. Tada ću moći komentirati sve", rekao je ministar Kuščević.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene