Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor na mukama

Napukline sve veće, Kosor mora pokazati da vlada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor jasno šalje poruke da Vladu, koju joj je sastavio prethodnik, ne želi rekonstruirati.

Tamo su napukline između ministara sve veće i veće. Mediji pišu kako je nedavno ušutkala i Luku Bebića poručivši mu da je ona šefica. Uz premijersku palicu Ivo Sanader je Jadranki Kosor predao i svoje ministre, a ona i dalje tvrdi iz njezinog vlaka nitko neće ispasti. 'Ja sam pohvalila svoju vladu kao tim. Dakle sve nas koji radimo kao tim', kaže Kosor. U timu ostaje i Bianca Matković, ministrica bez portfelja za koju se nagađalo da je samo Sanaderova produžena ruka, a javnost je pamti po svađi oko tepiha u Banskim dvorima. Premijerka ima samo jedan cilj. 'Odlučni mnoge stvari poboljšati i naravno tu prije svega mislim na gospodarsku i ekonomsku krizu. I vjerujem da ćemo sve naše planovi i ciljeve ostvariti', rekla je premijerka.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Polančec i Šuker bremeniti

Može li to izvesti bez potpredsjednika Vlade Damira Polančeca? Njegov stolac ovisi o rezultatima istrage u aferi Podravka. 'I da onda eventualno vidimo hoće li vlada povući neke poteze, odnosno neke korake u tom smislu', rekla je Kosor. Ni ideje ministra financija kod Kosorice ne padaju na plodno tlo kao kod Sanadera. Sve češće se kao eventualni nasljednik spominje Vladin gospodarski strateg Željko Lovrinčević, za kojeg Kosor kaže da je njezin savjetnik. Najžešće rasprave Kosor je imala s Milinovićem. Ublažavanjem strogih odredbi zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji premijerka je na sebe navukla bijes starog Sanaderovog kadra.

>> Kosor: Nema sukoba ni rekonstrukcije, ali reda mora biti

'Ja nisam nikada u sukobu ni sa kim, ja dopuštam rasprave, ali naravno mora se uvijek znati tko je na čelu vlade i tko je na čelu stranke, dakle Hrvatske demokratske zajednice kojoj sam ja na čelu. Tako će biti i ubuduće', rekla je premijerka danas u Bjelovaru. Problemi su i u školstvu. No ministar Radovan Fuks bi mogao ostati uz premijerku i kaotičnu situaciju prebaciti na prethodnika Dragana Primorca. No kako za sada stvari stoje u tračnicama ostaju i drugi ministri. Premijerka jaka na riječima uskoro treba i konkretnim potezima pokazati da vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene