Ponajveći turistički projekt u Hrvatskoj 'Hrvatski san', planiran u uvali 'Tri sestrice' u Dubrovačkom primorju, stigao je pred početak gradnje.


Planira se izgraditi 7 hotela, više od 200 vila i apartmana te velike marine od 400 vezova. Sklopljena su već tri ugovora s ulagačima, a projekt je vrijedan gotovo 7 milijardi kuna.

Vezani članci Kupanje u moru, ilustracija Na dubrovačkoj plaži do daljnjeg se ne preporučuje kupanje zbog onečišćenja fekalijama Obala u Dubrovniku A kažu da zakoni vrijede jednako za sve: Investitor gradnjom uništio pomorsko dobro pa nakon kazne - nastavio graditi

Tri uvale - 'Tri sestrice'. U Dubrovačkom primorju niknut će golf igrališta, elitne vile i hoteli. U marini je predviđeno 400 vezova, a oko nje nalazit će se 7 hotela. To je najskuplji projekt u novijoj povijesti. Dio od 920 milijuna eura ulaže i malezijski milijarder Vincent Tana.

'Osim njega, mi već imamo u dogovoru još četvero velikih svjetskih investitora s kojima pregovaramo dugi niz godina', rekao je developer projekta Vicenco Blagajić.

>>Malezijski MILIJARDER ulaže u 'Pearl of Dubrovnik'!

Gradit će se 7 hotela, 500 apartmana, 200 vila te golf igrališe s 27 rupa. Pravi turistički grad. 'Jedna takva investicija na nacionalnom nivou može povećati društveni proizvod, a samim time je ona prevažna', rekao je načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Mještani se nadaju, posla će biti za sve nezaposlene u Dubrovačkom primorju, ali i mnogo više. I dok se početak gradnje ovog velikog turističkog kompleksa najavljuje za iduću godinu, prvi radovi već su tu. Počelo se sa probijanjem cesta i pripremanje terena za potrebnu infrastrukturu. Prvi gosti u Sestricama najavljeni su već za ljeto 2016.godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook