Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Eksplozije u Puli: Radi li se o nacionalno motiviranom napadu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dvjema eksplozijama vozila, koje su se sinoć u razmaku od jedne minute dogodile u Rovinju i Puli dva su dostavna vozila u potpunosti uništena, radi li se o obračunu među obiteljima ili je napad nacionalno motiviran?

U emisiji '10 do 8', gosti su bili i vlasnici pekarnice u Puli, Muhamed i Miliam Čenaj koji smatraju da je prema sadržaju prijetećih sms poruka koje su primili članovi njihove obitelji ipak riječ o nacionalnom pitanju.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz

>> U Puli raznesena vozila albanskih pekara

'Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova taj smo događaj proslavili. Pečenje za proslavu dovezeno je u kombiju koji je eksplodirao. Budući da su oba kombija, iz Pule i Rovinja iste marke i nova, počinitelj najvjerojatnije nije bio siguran u kojem je dovezeno pečenje', ispričao je Muamed Čenaj Albanac s Kosova.

Fiat Doblo, kombi koji je eksplodirao u Rovinju pripadao je albanskoj obitelji iz Makedonije.

'Ovo nam šteti svima, naročito jer je Istra turističko odredište. Molim naše sugrađane da budu mirni jer živimo u pravnoj državi i istragu treba prepustiti policiji', rkao je Idris Sulejman iz Vijeća albanske manjine. 

Cijeli intervju pogledajte u video dodatku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene