Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U Puli raznesena vozila albanskih pekara, u Osijeku bombaški napad na kuću poduzetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samom središtu Osijeka, oko jučer oko 19 sati i 30 minuta eksplodirale su dvije bombe i to u dvorištu osječkog poduzetnika Marka Pipunića. Oko 3 sata ujutro u zrak je u Puli odletjelo dostavno vozilo.

U sinoćnjoj eksploziji dviju ručnih bombi, bačenih na kuću osječkoga poduzetnika Marka Pipunića, nitko
nije ozlijeđen, a policija traga za počiniteljem, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

U priopćenju se navodi da je policija sinoć oko 19 sati zaprimila dojavu da je u dvorište obiteljske kuće, u Krežminoj ulici u Osijeku, u vlasništvu 47-godišnjeg Marka Pipunić (policija navodi samo inicijale) bačena eksplozivna naprava.

Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj, ili počinitelji, bacio dvije ručne bombe M-75. Od eksplozije je oštećeno pročelje kuće i razbijena su stakla, ali nitko nije ozlijeđen.

Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela koje se klasificira kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestila je PU.

U dvjema eksplozijama vozila, koje su se noćas u 2,18 sati u razmaku od jedne minute dogodile u Rovinjskoj ulici i na Gregovici u Puli, nema ozlijeđenih, ali su oba vozila upotpunosti uništena, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po njezinim riječima utvrđeno je da je riječ o dostavnim vozilima "fiat doblo" u vlasništvu hrvatskog i makedonskog državljanina, obojice albanske nacionalnosti.

Na mjestu događaja u tijeku je očevid koji uz djelatnike krim-policije vode istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić te vještaci Centra za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba, rekla je glasnogovornica Rogić dodavši da se sve okolnosti tih eksplozija utvrđuju.

Neslužbeno se doznaje da su vlasnici tih dostavnih vozila vlasnici pulskih pekarnica, no glasnogovornica Rogić nije htjela otkriti njihov identitet do završetka očevida.

Prometnice su na oba poprišta eksplozija zatvorene za promet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene