Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik DC-a Joško Morić i nositelj kandidacijske liste te stranke u 9. izbornoj jedinici, u kojoj je i Zadar, na današnjoj je konferenciji za novinare potanko opisao kako je napadnut noćas poslije ponoći ispred stranačkih prostorija u tom gradu.


S vidljivom ozljedom na glavi, Morić je kazao da ga ne brine ozljeda, ali stalo mu je da mu se zaštiti obitelj što je od odgovornih, kako je rekao, i zatražio.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Policija u lovu na napadače u Beču Terorist iz Beča stan opremio za okršaj s policijom: Složio bunker od namještaja i pripremio kutije s municijom

Na upite novinara što bi mogao biti motiv napada, potpredsjednik DC-a je odgovorio da motiv treba tražiti u njegovom izbornom sloganu "Ljudi u vlasti ne smiju krasti".

Napominjući da ne može zbog istrage otkriti baš sve detalje, rekao je da ga je napao korpulentni muškarac odjeven u crno, s maskirnom kapom na kojoj su bili prorezi za oči, i od njega zatražio torbu. 

Prema Morićevim riječima, torba je bila u obližnjem automobilu i čim se okrenuo da je izvadi iz automobila i preda, napadač ga je udario pištoljem beretom. Nakon toga napadač se udaljio, a Moriću u pomoć je dotrčao jedan od njegovih pomoćnika. Kasnije mu je pružena liječnička pomoć u zadarskoj Općoj bolnici.

Kad je riječ o materijalima koji su bili u torbi, Morić je samo
odgovorio da ga napadač može koristiti kao toaliteni papir.

Novinari su pitali je li možda napad inscenirao, a Morić je na to odgovorio: "Dopuštam da to pitate, ali sramite se!".

PU zadarska jutros je potvrdila da se napad dogodio 20 minuta iza pol noći ispred zgrade Narodnog lista u kojoj su i prostorije DC-a.