Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKTIVIST I AUTOR ZIDA PLAČA

Dozlogrdilo mu čekati sporu gradsku vlast, pa sam krenuo u popravak i farbanje: "Ako sam ja jednu klupu napravio za dva sata, mogu i oni iz proračuna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivistu Toniju Rebiću dosadilo je čekati gradsku vlast, pa je sam popravio klupu pored Crvenog jezera.

Toni Rebić iz Vinjana Donjih poznat je po svojem Zidu plača. Naime, tako je nazvao zid od crvenih opeka na autobusnom kolodvoru u Imotskom na kojem su ispisana imena stotina Imoćana koji su otputovali na sve strane svijeta. 

Revoltiran sporošću gradskih vlasti, sada je popravio klupu pored Crvenog jezera. 

"Ovo je način da upozorim na sporost gradske vlasti. Sezona počinje, a sve je u neredu. Sve je neuredno. Ne želim nikoga optuživati, već samo želim da se sve sredi i da se ne sramotimo pred turistima. Ako sam ja jednu klupu napravio za dva sata, mogu i oni iz proračuna. Ovo je ignoriranje", rekao nam je Rebić. 

U Hrvatsku uskoro stiže komisija iz UNESCO-a kako bi pregledala slavna jezera i eventualno ih uvrstila pod svoju zaštitu. Rebić je zgrožen nemarom vlasti i činjenicom da, kako tvrdi, nitko ne uređuje spomenuto područje i da je sve neuredno. 

"Oko jezera je katastrofa, a oni se ne trude", kaže Rebić. Imoćanin se na Facebooku pohvalio svojim radom kako bi upozorio na devastiranu okolinu pored jezera. 

"Zbog završetka radova na polomljenim klupama povodom prvog dana službenog početka turističke sezone, dionica ŽC Imotski-Bušanje-Ričice otvorena je za sve skupine vozila i promet se odvija normalno u oba smjera! Za dva dana farbamo se u centru grada. Za ovu klupu mi dođete 600 kn. I nije šala! Do sljedećeg farbanja", napisao je Rebić na Facebooku. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene