Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekacije iz Gradske skupštine

Nakon ostavke Švaljek: 'Zagrebačka agonija se nastavlja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Zagrebačke skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u petak je, nakon ostavke zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek, kazao kako se u Zagrebu nastavlja agonija, te da Zagrepčani ne smiju više biti taoci "ove nenormalne situacije".

"Agonija se nastavlja i situacija u Gradu Zagrebu nije normalna. Ovo nije dobro", izjavio je Bernardić novinarima u Gradskoj skupštini, ocijenivši da je Švaljek "razvlaštena na dosta teatralan način".

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Upitan kako će SDP surađivati s Vesnom Kusin, na koju je gradonačelnik Milan Bandić prenio ovlasti za obnašanje gradonačelničke dužnosti i uskratio ih Sandri Švaljek, odgovorio je kako su i Kusin i Švaljek bile izabrane za zamjenice s Bandićeve liste. No, Švaljek je, kao ravnateljica Ekonomskog instituta, imala veći spektar kompetencija u vođenju grada, rekao je Bernardić.

Švaljek podnijela ostavku: 'O politici ću još razmisliti'

Za mogućnost prijevremenih izbora u Zagrebu kazao je kako oni ne ovise o SDP-u, ali i istaknuo kako bi za Zagreb i njegove građane bilo najbolje da se ta situacija raspetlja. "Zagrebčani ne smiju biti taoci ove nenormalne situacije u kojoj se Zagreb nalazi. Zagreb nije privremeni grad i ne zaslužuje privremenu upravu", rekao je.

"Prema tome, izbori ne ovise o nama, ali ako ih bude SDP je za njih spreman", poručio je Bernardić.

Mikulić: Ostavka Švaljek je logična posljedica Bandićeve odluke

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u petak kako ostavku zamjenice gradonačenika Sandre Švaljek smatra logičnom posljedicom odluke gradonačelnika Milana Bandića kojom joj je uskratio ovlasti za vođenje grada i dao ih svojoj drugoj zamjenici Vesni Kusin, koja, istaknuo je, ima priliku pokazati kako voditi grad.

"Sada ima priliku pokazati na koji način će voditi grad", rekao je Mikulić novinarima u Gradskoj skupštini. Dodao je da je Kusin kao zamjenica gradonačelnika legalno izabrana na lokalnim izborima 2013. godine, te da sada treba pustiti da prođe neko vrijeme kako bi se vidjelo kako će ona obnašati gradonačelničku dužnost.

Upitan kako komentira stanje u Gradskoj skupštini ponovio je da HDZ nikada nije bio za stvaranje nereda niti će to biti ubuduće. "Podržavali smo sve ono što je dobro isključivo u interesu Grada Zagreba i njegovih građana, a tako ćemo činiti i ubuduće", rekao je Mikulić.

"Što se tiče dojučerašnjih koalicijskih partnera (Bandićeva lista, HSLS i HSS), pustimo ih da oni raščiste tu međusobnu situaciju", dodao je. Napomenuo je kako je HDZ u Zagrebu koalirao samo s HSP-om dr. Ante Starčević i Blokom umirovljenici zajedno, te da su zajedno podržavali sve ono što je bilo u interesu grada i njegovih građana.

Iznio je i stav HDZ-a da prijevremeni izbori u Zagrebu nisu potrobni, "jer je nepotrebno potrošiti desetine milijuna kuna na nove izbore kada imamo legalno izabrane, do jučer dvije zamjenice, a danas jednu".

"Ako ipak dođe do prijevremenih izbora, HDZ Zagreba i cijeli HDZ su spremni ma kad god oni bili", poručio je Mikulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene