Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam u kampanji'

Predsjenik na mini-turneji po Slavoniji: 'Stranci koji ulože u Hrvatsku dobit će i državljanstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako u posljednje vrijeme užurbano obilazi Hrvatsku uzduž i poprijeko, predsjednik tvrdi da još uvijek nije u kampanji. Rado daje izjave o svim temama, osim kada je u pitanju njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednik Ivo Josipović u subotu krenuo na mini-turneju po Slavoniji. Posjetio je Donji Miholjac, Magadenovac i Šljivoševcu. Uslijedili su cjelodnevni sastanci i susreti s gradskim čelnicima, tvorničarima i njihovim radnicima.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Iako u posljednje vrijeme užurbano obilazi Hrvatsku uzduž i poprijeko, predsjednik tvrdi da još uvijek nije u kampanji. Rado daje izjave o svim temama, osim kada je u pitanju njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović.

Kaže da nije kampanja: Predsjednik u tri dana prešao 1.200 kilometara

Upitan zbog čega je onako žestoko reagirao na izjave oko HRZ-a njegove protukandidatkinje, Kolinde Grabar Kitarović, predsjednik je kazao kako je u Slavoniju došao kao aktualni predsjednik te kako još uvijek nije započeo sa svojom kampanjom.

'Ja sam ovdje kao predsjednik, nisam u kampanji, više-manje je sve rečeno', kazao je Josipović.

Upitan ako je još uvijek u prednosti pred Grabar Kitarović, predsjednik se zahvalio te otišao.

Državljanstvo za strance investitore

Pozdravio je ideju da se strancima, koji investiraju određeni iznos u Hrvatsku, dodjeli hrvatsko državljanstvo, ocijenivši da je i to jedan od načina da se privuku strani investitori. Hrvatska, rekao je, poput drugih država mora nuditi pogodnosti onima koji u njoj žele raditi i živjeti. "Ne treba se bojati mafije i onih koji nisu dobro došli u Hrvatsku, jer o procesu dobijanja državljanstva nadzor vode službe koje su za to zadužene", rekao je predsjednik.

Ustvrdio je kako se neće smanjivati ulaganje države u obranu. "Čak što više treba vidjeti kako pomoći daljnjem razvoju obramenih snaga", rekao je predsjednik Josipović. Obrambenim je snagama zahvalio na požrtvornosti, jer su se dokazali u nizu prirodnih katastrofa i ostalim situacijama kada je potrebna njihova pomoć.

Na najave iz Vlade da će se mijenjati porez na dohodak, kako bi se povećale plaće, predsjednik je rekao kako je dobro došla svaka pomoć najugroženijima, ali da detalje ne zna.

Već iznesene stavove o protukandidatkinji na predsjedničkim izborima Kolindi Grabar Kitarović nije htio dodatno pojašnjavati. Poručio je da nije u predsjedničkoj kampanji, već je došao posjetiti donjomiholjački kraj. Istaknuo je kako taj kraj ima dobre razvojne perspektive, a na državi je da mu zakonskim mjerama pomogne u segmentima koji su kočnica razvoju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene