Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepozvani gosti

Najezda: Uklanjanje zmije iz kuće platit ćete 750 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici osječke Retfale u strahu su od najezdi zmija. Iz starih i zapuštenih kuća strave u kojima godinama nitko ne živi zmije gmižu na ulicu.

Iako nisu otrovne, stanari se boje i ne znaju kako otjerati nepozvane goste. Na vratima zahrđala brava, godinama nije otvarana. Stare i napuštene, obrasle u korov, kuće kriju pravu opasnost. Iz šikare na cestu gmižu zmije i plaše stanare mirne ulice. 'Imate neki čudan osjećaj, kad je to nešto na što niste navikli,' rekao je Milan Delaš. Zapuštenim se dvorištima nitko ne približava, ali zato njegovi stanari često izlaze u posjet susjedima i ulaze u dvorišta i kuće.

Pročitajte i ovo Žaba krastača Jezivi prizori u Australiji Najezda otrovnih žaba podigla stanovnike na noge, službe su bespomoćne: "Ako ih vidite, koristite ove metode usmrćivanja" Slika nije dostupna U dva dana 11 ugriza Panika u Nišu: Najezda zmija otrovnica

15-ak takvih dvorišta u Retfali ili nema vlasnika ili su u drugoj državi. Bez adrese vlasnika parcele nema ni kazne od 200 kuna. Poplave i kiše potjerale su životinje iz polja prema naseljima. Derutne ruševine zmijama su spas od hladne jeseni.

'Sve što ostavimo u okolišu, daske, najlon, papir je njima odlično sklonište i zato ih i nalazimo u naseljima,' rekao je biolog Tomislav Bogdanović. Kad siktavica uđe u kuću treba pozvati pomoć. U centru 112 spojit će Vas sa jedinim ovlaštenim zmijarom koji je u Slavonskom Brodu i usluge naplaćuje 750 kuna. Ako do njegovog dolaska preuzmete stvar u svoje ruke, za ubojstvo zaštićene zmije slijedi kazna do 30.000 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene