Najelitnija jedinica hrvatske policije ATJ Lučko slavi 31. rođendan. Tijekom Domovinskog rata prošli su sva najteža ratišta, a 19 njihovih pripadnika dalo je život za Hrvatsku. U utorak su ostali bez još jednog kolege, potvrdio je za Dnevnik Nove TV zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk.

Galerija Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ Lučko - 1 Andrija Jarak Obljetnica ATJ-a Lučko - 5 +3 Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ Lučko - 3

Što sve i kako rade pripadnici najelitnije jedinice hrvatske policije ATJ Lučko te s kakvim se izazovima susreću, otkrio je Mate Bilobrk, njihov zapovjednik u bazi Antiterorističke jedinice u Lučkom, po kojem i nose ime, u razgovoru za Dnevnik Nove TV u razgovoru s reporterom Andrijom Jarkom.

Obljetnica ATJ-a Lučko - 5 FOTO Najelitnija jedinica hrvatske policije proslavila je rođendan, pogledajte impresivne fotografije pokazne vježbe

No, obljetnicu je zasjenila tužna vijest, naime, pronađen je napokon nestali ronilac u akvatoriju Kostrene, a da je riječ o bivšem pripadnku ATJ Lučko, otkrio je Bilobrk.

''Pokojni Mario je izvađen prije dva, tri sata u Rijeci i ovim putem obitelji i svim pripadnicima ATJ-a izražavam sućut, a za Maria bih rekao da je riječ o ratnom heroju Domovinskog rata koji je s ovom jedinicom prošao ratišta od Dubrovnika do Vukovara među prvima'', istaknuo je Bilobrk.

Ronioc / Ilustracija Nestao još jedan ronioc: U akvatoriju Kostrene za njim tragaju i dva plovila i zrakoplov obalne straže

Potraga za nestalim roniocem u Kostreni krenula je u petak, a za njim su osim ronilaca tragali i djelatnici Pomorske policije i Lučke kapetanije te pripadnici civilne zaštite koji su područje pretraživali i dronom, a u potragu je bio uključen i zrakoplov obalne straže.

Obljetnica ATJ-a Lučko - 5 FOTO Najelitnija jedinica hrvatske policije proslavila je rođendan, pogledajte impresivne fotografije pokazne vježbeOd Prevlake do Vukovara, Krvavi Uskrs na Plitvicama, Pakrac, Glina … nijedno ratište nije prošlo bez Antiterorističke jedinice Lučko, koja je odnijela pobjedu u svim tim bitkama i izazivala strahopoštovanje kod neprijatelja.

''Uvijek ima mjesta za napredak''

U utorak su obilježili 31. obljetnicu osnutka i tom prigodom pokazali dio svojih svakodnevnih aktivnosti u impresivnoj pokaznoj vježbi, a predstavljena su i nova blindirana vozila s najsuvremenijom opremom, jedina takva u Europi. I nije tu kraj, naime, kako je istaknuo Bilobrk: ''Uvijek ima mjesta za napredak. Pokazali smo puno, ali očekujemo da ćemo svakodnevnim radom i odricanjem ostvariti još bolje rezultate. Jedinica je danas uključena u sve zadaće koje radi Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u Republici Hrvatskoj (RH), kao i u Atlasu u svim državama i europskim jedinicama rame uz rame''.

''Uloga ove Jedinice je da osigura svim građanima i građankama Republike Hrvatske sigurnost i miran san'', naglasio je Bilobrk

Za pristup Jedinici vlada velika zainteresiranost, istaknuo je Bilobrk i slikovito objasnio: ''Svi igraju prvu ligu u Hajduku, Dinamu, Osijeku i Rijeci, a ATJ Lučko je hrvatska reprezentacija koja u utorak navečer igra na Poljudu''.

Alen Klabot, zapovjednik Specijalne policije MUP-a Specijalac uhićen zbog pokušaja iznude udaljen je iz službe, zapovjednik Specijalne policije: ''Teško je prevenirati tako nešto''

Zapovjednik ATJ  Lučko volio bi da za iduću obljetnicu zelenu beretku ponese i žena

Da bi se postalo dijelom ATJ Lučko, treba zadovoljiti niz zahtjevnih psiho-fizičkih testova, a pitanje je i nije li već vrijeme da jedna žena ponese zelenu beretku. Bilobrku bi to, istaknuo je, bila čast: ''Ja bih kao zapovjednik bio ponosan da budem prvi koji će zapovijedati Jedinicom u kojoj će biti i žena''. Volio bi da to bude za 32. obljetnicu, dodao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju