ATJ Lučko danas je, uz Dan policije, obilježio i 30 godina od osnutka. Tim je povodom objavljen video o članovima Antiterorističke jedinice Lučko.

Galerija


Antiteroristička jedinica Lučko obilježila je u utorak 30 godina od osnutka. Tim je povodom objavljen je prigodni video u kojemu su opisali školovanje, život i rad članova te jedinice.

Vezani članci Migranti - 2 Stručnjak za sigurnost: "Otisak na leđima izbjeglica potječe ili od štapa ili od pendreka, a ne od oružja kakvo spominju" Ministar Davor Božinović o novim mjerama ''I manji broj može biti problem ako dolaze zaraženi'': Ministar Božinović najavio kako će izgledati nove mjere od idućeg tjedna

"Još donedavno sam vodio sasvim uobičajen život. Život u kojem je gledati vijesti značilo slušati o terorizmu, otmicama i teškim kriminalnim radnjama. Odlučio sam se na promjenu", navodi se u videu.

"Danas sam dio elite u kojoj je najvažniji onaj prvi do tebe i čija je misija stvoriti i održati osjećaj sigurnosti za svakog građanina. Naš poziv nema radnog vremena i zato grad može mirno spavati jer mi bdijemo nad njim", poručili su iz ATJ Lučkog.

Kako su naveli u opisu videa, zahvalili su na pomoćii Kati Zadro, majci poginulog pripadnika ATJ Lučko Roberta Zadre, Eciju Kocijančiću, Adrijanu Ukušiću, umirovljenom pripadniku ATJ Lučko Boži Krajini, obitelji Ćorić i Andriji Jarku.

Zahvalili su i PU Vukovarsko-srijemskoj, PU Istarskoj, PU Dubrovačko-neretvanskoj, PU Zagrebačkoj, Zapovjedništvu specijalne policije i svim pripadnicima ATJ Lučko. Zahvalili su i gradovima Vukovaru, Iloku, Puli, Dubrovniku i Zagrebu.