Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obitelj Popović danas bi trebala biti deložirana iz kuće na Hvaru u kojoj obavljaju turističku djelatnost.


Anka i Ozren Popović iznajmljuju šest apartmana, a u sklopu objekta nalaze se kuhinja i restoran.

Vezani članci Procesija Za križen Procesija "Za križen" ipak će se i ove godine održati na Hvaru, doznajemo zašto je došlo do zabune Don Ranko Vidović Papa Franjo imenovao novog hvarskog biskupa: ''Hrabrimo jedni druge! Klonimo se ogovaranja i strančarenja!''

Udruga za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa Veronika Vere ističe kako je obitelj Popović žrtva Central European Credit d.o.o. – trgovačkog društva koje je u Republici Hrvatskoj financijsko poslovanje obavljalo i još uvijek obavlja bez dozvole za kreditiranje i financijsko poslovanje.

"O takvim kreditima i ugovorima o kreditu koji su sklopljeni nelegalno, a u ovom slučaju ugovor o kreditu sklopilo je trgovačko društvo koje je poslovalo suprotno nekoliko zakona koji su na snazi u RH, i Vlada RH je donijela mišljenje prije nekih mjesec dana, koje je uputila u Sabor radi izglasavanja Zakona o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenih u Republici Hrvatskoj s neovlaštenim vjerovnikom", poručuju iz udruge.

Obitelj Popović podnijela je Kaznenu prijavu te vodi postupke za dokazivanje nelegalnog poslovanja, a Općinski sud na Hvaru zaprimio je i Prijedlog za odgodu ovrhe ovršenika, ali zasad još uvijek nema informacije hoće li se deložacija odgoditi.