Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica Šikić

'Ako ovako nastavimo, u mirovini ćemo svi biti socijalni slučajevi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponavlja se uzorak - ovakav mirovinski sustav je neodrživ.

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić prilikom posjeta Vukovaru poručila je da je promjena mirovinskog sustava nužna jer je u velikom broju županija, uključujući i Vukovarsko-srijemsku, puno veći broj umirovljenika nego zaposlenih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijepori oko referenduma Pavić: "Sindikalni referendum mogao bi proračun stajati 45 milijardi"; Sever: "To je nepristojan spin" Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Stručnjaci o mirovinskom sustavu "Ako želimo veće penzije nema druge - moramo raditi više! Inicijativa za referendum ide u krivom smjeru"

'Moje osobno mišljenje je da je ovakav mirovinski sustav neodrživ. Indeksacija pri odlasku u mirovinu je sve niža i niža. Ako nastavimo na taj način svi ćemo biti socijalni slučajevi u mirovini, moramo napraviti nekakav preokret. Nešto je duži period života u Hrvatskoj, naravno ne toliko koliko u drugim europskim zemljama, ali morat ćemo participirati dužim ostankom u svijetu rada, svi mi zajedno', kaže ministrica Šikić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene