Obavijesti Video Pretražite Navigacija
informacije o koroni

Plenković na sjednici Vlade: ''Izbore ostaviti iza nas i prionuti radu. Sabor će raditi i tijekom ljeta''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković najavio je na sjednici Vlade da će Sabor raditi i tijekom ljeta.

Premijer Andrej Plenković na početku je zahvalio svima koji su u nedjelju izašli na izbore. Čekaju se ponovljeni izbori u Raši, a onda slijedi, kaže, što skorije sazivanje sjednice Sabora. ''Zbog svih okolnosti dobro je da što prije izbore ostavimo iza nas i prionemo radu. Sabor će raditi i za vrijeme ljetne pauze'', rekao je.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

Naglasio je da Vlada nastavlja raditi na očuvanju radnih mjesta u koronakrizi. 

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima vezanima za koronavirus u Republici Hrvatskoj.

Postotak pozitivnih u odnosu na testirane je 3,7 posto. Rekao je da u drugom dijelu epidemije imamo nekoliko žarišta te da najviše uvezenih oboljelih dolazi iz Srbije, potom BiH i Slovenije. ''I dalje smo među državama s najpovoljnijom epidemiološkom slikom'', ocijenio je. Izdvojio je da je omogućen boravak roditelja uz dijete koje je na bolničkom liječenju. ''U protekla dva tjedna suočavamo se s novim izazovima, a kao odgovor obavlja se pojačani nadzor u noćnim klubovima koji daje rezultate'', istaknuo je i dodao da Hrvatska pokazuje da je moguće normalno živjeti uz koronavirus.

Ministar Davor Božinović predstavio je aktivnosti Stožera civilne zaštite. Rekao je da je provedeno više od 600 nadzora u noćnim klubovima, a uočili su da se pretežno pridržavaju mjera. Najavio je da HZJZ razmatra mjere za vjenčanja i ulazak u RH.

Plenković je rekao da imamo 487 tisuća turista, a ministar turizma Gari Cappelli rekao je da nemamo nijednog oboljelog turista. Pohvalio se da je Nijemaca samo 10 posto manje nego u istom razdoblju lani.

O obilježavanju Dana pobjede

Usvojen je i Prijedlog odluke o osnivanju Organizacijskog odbora za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Državni tajnik Tomislav Ivić rekao je da se na obilježavanju mora voditi računa o epidemiološkim mjerama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene