Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatni napadi

Na prosvjedu napadnuta i ekipa Nove TV: "Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao''

Na današnjem prosvjedu protiv Covid mjera i potvrda došlo je do nekoliko napada na novinare. Prosvjednici su verbalno izvrijeđali i okružili ekipu Nove TV s novinarkom Petrom Buljan.

Na prosvjedu protiv Covid mjera, na kojem se okupljeni pozivanju na slobode, napadnuta je i ekipa Nove TV.

Novinarku Petru Buljan zajedno sa ostatkom novinarske ekipe, tijekom obavljanja njihova posla, okružila je grupa prosvjednika koji su ih zatim u verbalnom napadu izvrijeđali.

„Bili smo među ljudima i snimali izjave. Odjednom nam je nekoliko pojedinaca počelo vikati da smo plaćenici i dobacili su nam nekoliko uvreda. Ljudi okolo nas su se okupili i počeli skandirati Nova TV odlazi te su počeli naguravati snimatelja. Nakon nekog vremena smo se udaljili od te grupe ljudi“, opisala je verbalni napad Buljan.

 

O napadu se oglasila i urednica informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

"Pravo na slobodu je i sloboda da novinari rade svoj posao. Nitko zbog toga ne smije biti fizički ni verbalno napadnut. Kolega Goran Latković napadnut je fizički, a Petra Buljan verbalno. Takvo ponašanje je obično divljaštvo", zaključila je.

 

Nasilje na prosvjedu i napade novinara osudio je i glasnogovornik Vlade Marko Milić na svojem Twitter profilu. Događanja je nazvao sramotnim incidentima koji su "za svaku osudu" te je pozvao i oporbene zastupnike u saboru koji su bili na prosvjedu jer, kako je napisao, "Danas se izruguju bolesti i struci, a sutra će bježati od odgovornosti za epidemiološke posljedice".

 

Iz Ureda predsjednika su se također oglasili na službenom Facebook profilu. "Fizički i verbalni napadi na novinare koji obavljaju svoj posao nisu prihvatljivi i osuđujemo ih. Pravo na prosvjed ni u kom slučaju ne može postati pravo na nasilje", istaknuli su u objavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene