Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fizički i verbalni napadi

HND i Sindikat novinara oštro osudili napad na novinare na današnjem prosvjedu: "Očekujemo da policija pronađe napadače"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HND i Sindikat novinara najoštrije su osudili mučne fizičke i verbalne napade na novinare tijekom Covid prosvjeda. Pozvali su policiju da pronađe i kazni napadače.

Nakon napada na novinare na prosvjedu protiv Covid mjera i potvrda reagirali su Hrvatsko novinarstvo društvo i sindikat novinara. Najoštrije su osudili napade na novinare te su ozvali policiju da odradi svoj dio posla te pronađe napadače. Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

"Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske najoštrije osuđuju današnji fizički napad na novinara RTL-a Gorana Latkovića dok je izvještavao sa skupa protivnika epidemioloških mjera i COVID-potvrda u Zagrebu.

Prema iskazu kolege Latkovića, dvije nepoznate osobe napale su ga kukavički s leđa te ga dvaput ošamarile, a treća ga je laktom udarila u rebra. ​Također, meta​ verbalnih napada​ ​bile su danas i novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić skupina prosvjednika uzela mikrofon usred javljanja uživo.​

Na prosvjedu koji je, prema riječima organizatora, dio borbe za slobodu našim je kolegicama i kolegama uskraćeno pravo da slobodno rade i izvještavaju u interesu javnosti.

HND i SNH pružaju punu podršku kolegi Latkoviću i svim novinarkama i novinarima, snimateljima, radijskim i televizijskim tehničarima te fotoreporterima, koji su gotovo svakodnevno izloženi napadima protivnika korona-mjera. Od policije stoga očekujemo hitnu istragu i pronalazak počinitelja napada na kolegu, od pravosudnih institucija njihovo kažnjavanje, a od Vlade njihovu nedvosmislenu osudu.

HND i SNH još jednom upozoravaju na neizdrživu atmosferu u društvu u kojoj su novinari sve češća meta bilo verbalnih bilo fizičkih napada. Novinarstvo je javno dobro i nitko nema pravo fizički napadati i vrijeđati ljude koji samo rade svoj posao", stoji u priopćenju kojeg potpisuju predsjednici Sindikata novinara i HND-a, Maja Sever i Hrvoje Zovko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene