Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravo glasa na predstojećim parlamentarnim izborima, po još neslužbenim podacima Središnjega državnog ureda za upravu, ostvaruje 4.478.512 birača, među kojima je 405.218 birača u 11. izbornoj jedinici za dijasporu.


Po neslužbenom dokumentu, koji je Središnji ured danas dostavio Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), pravo glasa u 12. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju zastupnici nacionalnih manjina, ostvaruje 370.834 građana.

Vezani članci BiH: I mrtvi glasuju na izborima - 4 Lokalni izbori u BiH se bliže, prijavljuju se i umrli, a na prebivalištima u Hrvatskoj navedeno i po 10 birača. Vlasnici nikad čuli za njih: "Na mojoj adresi? Pa nema nikoga" Studenti koje čeka siguran posao u neizvjesno vrijeme Novi propisi, nova radna mjesta: Kolegij Ekonomska analiza prava već sad nudi neiscrpnu mogućnost zapošljavanja

Oni će na biralištima moći odlučiti hoće li glasovati u posebnoj izbornoj jedinici, kao pripadnici manjina, ili prema mjestu svog prebivališta.

Na prošlim parlamentarnim izborima, u studenom 2003., pravo glasa imao je 4.372.631 birač, od kojih 399.849 u dijaspori.

Popisi birača zaključeni su u petak, danas istječe zakonski rok za njihovu potvrdu, a službeni podatci bit će objavljeni sutra, doznaje se u Središnjem državnom uredu za upravu.