Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na predstojećim izborima 4.478.512 birača s pravom glasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravo glasa na predstojećim parlamentarnim izborima, po još neslužbenim podacima Središnjega državnog ureda za upravu, ostvaruje 4.478.512 birača, među kojima je 405.218 birača u 11. izbornoj jedinici za dijasporu.

Po neslužbenom dokumentu, koji je Središnji ured danas dostavio Državnom izbornom povjerenstvu (DIP), pravo glasa u 12. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju zastupnici nacionalnih manjina, ostvaruje 370.834 građana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

Oni će na biralištima moći odlučiti hoće li glasovati u posebnoj izbornoj jedinici, kao pripadnici manjina, ili prema mjestu svog prebivališta.

Na prošlim parlamentarnim izborima, u studenom 2003., pravo glasa imao je 4.372.631 birač, od kojih 399.849 u dijaspori.

Popisi birača zaključeni su u petak, danas istječe zakonski rok za njihovu potvrdu, a službeni podatci bit će objavljeni sutra, doznaje se u Središnjem državnom uredu za upravu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene