Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKA NESREĆA

Reporter Dnevnika Nove TV otkrio kada kreće izvlačenje olupine aviona: "Više mjeseci trajat će prikupljanje podataka..."

Aktualno Galerija Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Danko Petrin Danko Petrin Foto: DNEVNIK.hr Mjesto pada aviona - 1 Mjesto pada aviona - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mjesto pada aviona - 2 Mjesto pada aviona - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Mjesto pada aviona - 3 Galerija 1/8 >>
Na mjestu pada zrakoplova, u kojem su poginule četiri osobe, u tijeku su pripreme za izvlačenje olupine. O uvjetima na terenu s mjesta događaja izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Na mjestu zrakoplovne nesreće u kojoj je poginuo pilot i troje putnika očevid je završen. Ostatke zrakoplova istražitelji su privezali konopom, zato što se olupina nalazi na vrlo nepristupačnom terenu. S mjesta nesreće javio se reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Prema posljednjim informacijama koje sam dobio, akcija izvlačenja olupine trebala bi početi u srijedu u osam sati. Na teren dolaze vatrogasci koji prvo moraju napraviti perimetar oko samog pada zrakoplova, i oko tog mjesta počistiti 20 metara u širinu i dužinu", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Domagoj Mikić Olupina aviona (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodao je kako je ondje šuma vrlo gusta. "Vatrogasci su rekli kako će imati sigurno nekih tri do četiri sata posla. Drugi najveći problem za ljude koji će izvlačiti olupinu jest vrijeme. Kada smo ovdje u utorak stifli bila je magla, kiša, pa sunce. Vrijeme je vrlo nepredvidljivo što itekako stvara probleme", istaknuo je Mikić. 

"Ovdje su bili i ljudi iz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Uzeli su točne koordinate i njihov zadatak će biti da helikopterom odbace tu olupinu stotinjak metara, do obližnjeg poljskog puta. Nakon toga će olupinu preuzeti vatrogasci i prebaciti u jedan od hangara na području Općine Rakovica", pojasnio je Mikić.

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća ranije je pojasnio kako je očevid završen. "Više mjeseci trebat će da on prikupi sve podatke i tek tada ćemo znati što je bio uzrok ovog pada koji je zavio četiri obitelji u crno", izvijestio je Domagoj Mikić.

"Ovdje su doslovno scene užasa. Istražitelji su konopom privezali motor zrakoplova koji je težak nekih 200-tinjak kilograma. Riječ je o zaista nepristupačnom terenu", rekao je Mikić. "Uz istražitelje ovdje su bili i vatrogasci koji su krčili i čistili teren, kako bi se moglo doći do palog aviona."

Pročitajte i ovo Ranka, svjedokinja pada aviona OČEVID OKONČAN Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin za Dnevnik Nove TV otkrio u kojoj je fazi istraga pada zrakoplova: "Sutra ćemo raditi pregled motora..."

Pročitajte i ovo Ranka, svjedokinja pada aviona OČEVID OKONČAN Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin za Dnevnik Nove TV otkrio u kojoj je fazi istraga pada zrakoplova: "Sutra ćemo raditi pregled motora..."

Glavni istražitelj Odjela za istrage zrakoplovnih nesreća Danko Petrin otkrio je smjer u kojem će se kretati istraga. "Istraga nije gotova. Gotov je onaj terenski dio očevida, a sada slijedi puno dulji dio posla, skupljanje informacija, dokumentacije, komunikacija sa stranim istražnim tijelima budući da je avion njemačke registracije i da su troje putnika njemački državljani. To sve traje neko vrijeme", rekao je Petrin. "Ne volim davati prognoze jer onda uvijek ispadne dulje. Uglavnom, za nekoliko mjeseci nadam se da će biti odgovora", dodao je.

"Zbog loših vremenskih uvjeta gotovo je nemoguće da se dijelovi zrakoplova iznesu na ruke, tako da će sigurno sutra ili kada budu za to stečeni uvjeti olupinu odnijeti helikopter MORH-a, koji danas nije mogao sletjeti. Vatrogasci će morati raskrčiti još dio šume kako bi se helikopter mogao spustiti na samo mjesto nesreće", dodao je Mikić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene