Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZVUČENA TIJELA

HGSS-ovac za Dnevnik Nove TV o padu aviona: "Možete si zamisliti koliko je traumatično suočiti se s time i vidjeti cijelu tu situaciju..."

Aktualno Galerija Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Matija Kranjčević - 1 Matija Kranjčević - 1 Foto: DNEVNIK.hr Matija Kranjčević - 2 Matija Kranjčević - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Matija Kranjčević - 3 Galerija 1/4 >>
Za manje od 24 sata pronađen je nestali zrakoplov Cessna. Poginuo je pilot i troje putnika. Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio se uživo s terena, u blizini mjesta nesreće.

Za manje od 24 sata pronađen je nestali zrakoplov Cessna. Poginuo je pilot i troje putnika. Uživo s terena javio se reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Matija Kranjčević - 2 Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr

"Samo područje u prstenu od nekih 300 metara i dalje je u potpunoj policijskoj blokadi. Dakle, policija nikoga ne pušta u blizinu samog mjesta pada. Očevid je završio. Na terenu su i dalje pripadnici HGSS-a", izvijestio je Domagoj Mikić.

Gost Dnevnika Nove TV bio je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Karlovac Matija Kranjčević. 

"S obzirom na to da se radi o padu zrakoplova, možete si zamisliti koliko je traumatično suočiti se s time i vidjeti zapravo cijelu tu situaciju. Još uz to i izvući tijela iz vrtače koja je duboka 15-ak metara i transportirati ih...", opisao je izvlačenje tijela Kranjčević za Dnevnik Nove TV.

Matija Kranjčević - 2 Matija Kranjčević - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Kranjčević je pojasnio i koliko je zapravo zahtjevno cjelokupno izvlačenje.

"S obzirom na okolnosti, cijelu noć je kiša padala i sam teren je dosta sklizak, naravno da je prioritet u svemu bio sigurnost pripadnika HGSS-a", pojasnio je Kranjčević. 

Osvrnuvši se na daljnju proceduru izvlačenja aviona, Kranjčević je rekao kako je jedna od mogućnosti da se to napravi "na noge" dostupnim tehnikama, a da je druga mogućnost korištenjem zrakoplova do prve pristupne ceste gdje bi se nekim drugim vozilom prevozilo gdje treba ići", rekao je. 

Kada je riječ o samoj potrazi i uvjetima, Kranjčević je rekao kako je u nedjelju to bilo jako teško. "Stvarno je bilo teško s obzirom na maglu i kišu. Naši dronovi, bespilotni sustavi, nisu bili u mogućnosti raditi onako kako zapravo piloti od njih očekuju", prisjetio se Kranjčević jučerašnjeg dana. 

"Danas smo već od sedam sati bili na terenu i radili intenzivno. Bolji uvjeti na kraju su i donijeli rezultat", istaknuo je Kranjčević u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Ranka, svjedokinja pada aviona OČEVID OKONČAN Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin za Dnevnik Nove TV otkrio u kojoj je fazi istraga pada zrakoplova: "Sutra ćemo raditi pregled motora..."

Pročitajte i ovo Marko Emer VELIKA POTRAGA Sportski pilot za Dnevnik Nove TV o nestalom zrakoplovu: "Ovo nije vrijeme za letenje. Nažalost, nisam optimist..."

Na pitanje o tome kada se može očekivati izvlačenje dijelova aviona, ali i informacije o tome što je pošlo po krivu, Kranjčević je rekao kako je to dosta teško ocijeniti. 

"S obzirom na istragu, na okolnosti i intenzitet rada, uzimanje svih potrebnih dokaza, vjerujem da će u neko kraće vrijeme sve te informacije biti dostupne te da će se znati okolnosti zbog kojih je došlo do same nesreće", rekao je. 

Možemo zahvaliti dragom Bogu, rekao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, što imamo ovakve pripadnike HGSS-a.

"Nadljudskim naporima su pretraživali teren. Treba spomenuti i kako su u ovome sudjelovali i pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, ali i pripadnike policije koji su došli iz svih krajeva Hrvatske. Nadamo se da ćemo u što kraćem periodu saznati što je pošlo po krivu na letu iz Splita za Njemačku", zaključio je Mikić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene