Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Neka nakaradna obitelj gori''

Sramotan karneval u Imotskom: Spalili lutke gej para i SDP-ovog zastupnika, Bauk podnosi kaznenu prijavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Imotskom je u nedjelju održana karnevalska Bakova povorka. Slavlje je obilježilo sramotno spaljivanje lutaka koje predstavljaju istospolni par koji drži dijete. Na lice djeteta zalijepljena je fotografija SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića.

Sramotno spaljivanje fašnika obilježilo je karneval u Imotskom. Tamo je u nedjelju održana tradicionalna Bakova povorka, a na kraju slavlja zapaljene su lutke ispospolnog para s djetetom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković osudili čin Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama'' Arsen Bauk podnesena kaznena prijava Organizator sramotnog karnevala u Imotskom tvrdio da je u inozemstvu pa ga otkrio reporter Dnevnika Nove TV

Na lice djeteta bila je zalijepljena i fotografija Nenada Stazića, SDP-ovog saborskog zastupnika. Spaljivanje lutki para s djetetom gledala iz prvih su redova gledala i djeca.

"Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori", rečeno je prije potpaljivanja lutki.  

Zbog ovog je događaja Arsen Bauk, SDP-ov saborski zastupnik, najavio kaznenu prijavu. 

"Sutra ću, u Policijskoj postaji Imotski, podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona", napisao je Bauk na Facebooku.

U tom su članku opisana kaznena djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, za što su predviđene kazne i do pet godina zatvora. 

Događaj je na svom Twitter profilu komentirao i saborski zastupnik Bojan Glavašević, a u objavi je oštro osudio one koji su u tome sudjelovali te im poslao i poruku.

"Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi 'palitelji' zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji", napisao je Glavašević.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene