Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misija Crvenog križa

Na Haiti odlazi još troje hrvatskih volontera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volonteri Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Aljoša Ladašić (37) iz Rijeke, Jasminko Kranjčec (36) iz Ivanić Grada i Aleksandar Knežević (35) iz Labina sutra odlaze u Haiti gdje će sudjelovati u humanitarnoj misiji Crvenog križa, priopćeno je danas iz HCK-a.

Oni će sljedećih tjedana predstavljati Hrvatski Crveni križ u velikoj operaciji pomoći Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Haitiju, a zadaća im je pročišćavanje vode, promicanje higijenskih navika, te podučavanje volontera Haićanskog Crvenog križa o načinu korištenja opreme za proizvodnju pitke vode i poboljšanje sanitarnih uvjeta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nesreća za nesrećom U urušavanju škole na Haitiju poginula djeca Slika nije dostupna Hrvatski Crveni križ Građani donirali 1,2 milijuna kuna za pomoć Haitiu

Aljoša Ladašić, koji je tijekom veljače bio sudionik misije Austrijskog Crvenog križa u Tanzaniji, u Haitiju će zajedno s kolegama iz Austrijskog Crvenog križa nastaviti posao na osiguranju osnovnih sanitarnih uvjeta za život u kampovima i promicanje higijene. Njegova misija trajat će do početka srpnja. Austrijski Crveni križ namjerava početkom srpnja završiti svoj rad u Haitiju kroz jedinicu za žurni odgovor na katastrofe.

>> VIDEO: Poplavljen Haiti, osam mrtvih

Aleksandar Knežević, koji je tijekom veljače i ožujka već bio na Haitiju kao dio jedinice za žurni odgovor na katastrofe Austrijskog Crvenog križa, i Jasminko Kranjčec, kojemu je ovo prva humanitarna misija, u Haitiju će biti tehnička pomoć jedinici za žurni odgovor na katastrofe, poljskoj bolnici Njemačkog Crvenog križa. Očekuje se da će njihova misija trajati od četiri do šest tjedana. U Haitiju je proteklih mjeseci već bilo četvero predstavnika Hrvatskog Crvenog križa koji su tamo radili kao dio jedinice Austrijskog Crvenog križa za žurni odgovor na katastrofe, stoji u priopćenju.  (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene