Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U gradu Cap-Haitien se uslijed klizanja tla djelomice urušila jedna škola, pri čemu je poginulo četvoro djece, a dvoje je ozlijeđeno.


Prema riječima glasnogovornika Crvenog križa, Periclesa Jean-Baptiste, djeca su bila u školi kada se oko podneva počeo rušiti jedan od njenih zidova.

Cap-Haitien je drugi po veličini grad na Haitiju, a nalazi se na atlanstkoj obali 130 kilometara sjeverno od glavnog grada Port-o-Princea, koji je razoren u potresu.

Vezani članci Potres kod Petrinje Potres usred noći probudio Banovinu: ''Užasan zvuk i onda podrhtavanje. Ne da mira'' Rušenje kuće u Markuševcu VIDEO Bageri u akciji - ruši se prva kuća oštećena u potresu: "Mislili smo da ćemo mi biti usko grlo, ali..."

>> VIDEO: Konačno dovršen video 'We Are The World 25 For Haiti'

Kako su rekli dužnosnici, područje Cap-Haitiena su zahvatile snažne kiše, kao i jedan manji potres, ali uzrok urušavanja škole još nije poznat. Američka geološka služba nije registrirala potres.

Prije nešto više od mjesec dana, u potresu jačine sedam stupnjeva po Richteru, s epicentrom blizu Port-o-Princea, poginulo je oko 200.000 ljudi.

Škole na sjeveru Haitija, koji je ostao relativno pošteđen u potresu, otvorene su prošli tjedan, dok u glavnom gradu i dalje ne rade.