Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što se dogodi u glavi čovjeka koji nasred autoceste okrene automobil i nastavi voziti krivim smjerom? Je li ga zbunila signalizacija? Je li se uplašio? I zašto se odlučio na potez koji može, a u jednom nedavnom slučaju i jest, završiti tragedijom? Josip Pastva jučer je upravo to napravio kod naplate u Demerju. A danas pred našom kamerom ispričao što se dogodilo.


Sve je počelo krivim skretanjem na Demerje gdje se cestarina može platiti samo karticama ili ENC-om. 'Karticu nisam imao, ali dao sam novce koji su mi vraćeni. Rekao mi je da ne mogu platiti tako nego samo na karticu. Pitao sam što sad da radim, on meni kaže kako se nakon kilometar i pol nalazi naplatna kućica. Upitao sam ga kako da dođem do tamo. Snađi se, odgovorio mi je', ispričao nam je Pastva. Odbijen od strane službenika nije vidio drugu opciju. 'Ja sam se okrenuo nazad par metara u rikverc, pa sam išao kontra, parkirnom trakom možda sto metara. To je traka u kojoj bi trebao stati jer ne možeš voziti više od trideset zato što je već naplatna i nisam se morao bojati zato što sam išao polako i imao sam slobodnu jednu traku. No, nisam smio tamo ići, ali zato nije bila brza vožnja', rekao je Pastva.

Vezani članci Slika nije dostupna Vozači ih gađaju bocama, vozačice šire noge Slika nije dostupna Zbogom presretači: Kazne na temelju mjerenja vremena od jedne naplatne kućice do druge

>> Autocestom vozio u krivom smjeru

Na naplatnim kućicama Josipu su poručili da 'se snađe'

S odvajanja za Demerje vratio se na glavnu traku za naplatne kućice Lučko gdje je izašao s autoceste, a kaže da nije bio jedini koji je vozio u krivom smjeru. Iza je bilo još automobila. Također su dolazili ovamo, a isto su se i vraćali, samo nisu došli do kud i ja. Zato se moj broj vidio, a ovi drugi nisu', kaže Pastva. Sve vozače se još jednom upozorava da ne voze u krivom smjeru bez obzira na situaciju jer kazna koja slijedi Josipu, dvije do pet tisuća kuna i gubitak vozačke na tri mjeseca, najmanje je što se može dogoditi.