Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozio u krivom smjeru

Na Demerju ga vratili riječima 'Snađi se!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što se dogodi u glavi čovjeka koji nasred autoceste okrene automobil i nastavi voziti krivim smjerom? Je li ga zbunila signalizacija? Je li se uplašio? I zašto se odlučio na potez koji može, a u jednom nedavnom slučaju i jest, završiti tragedijom? Josip Pastva jučer je upravo to napravio kod naplate u Demerju. A danas pred našom kamerom ispričao što se dogodilo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najsigurniji dio prometnog sustava, ali... 'U autoškole treba uvesti učenje vožnje autocestom' Slika nije dostupna Vozači ih gađaju bocama, vozačice šire noge

Sve je počelo krivim skretanjem na Demerje gdje se cestarina može platiti samo karticama ili ENC-om. 'Karticu nisam imao, ali dao sam novce koji su mi vraćeni. Rekao mi je da ne mogu platiti tako nego samo na karticu. Pitao sam što sad da radim, on meni kaže kako se nakon kilometar i pol nalazi naplatna kućica. Upitao sam ga kako da dođem do tamo. Snađi se, odgovorio mi je', ispričao nam je Pastva. Odbijen od strane službenika nije vidio drugu opciju. 'Ja sam se okrenuo nazad par metara u rikverc, pa sam išao kontra, parkirnom trakom možda sto metara. To je traka u kojoj bi trebao stati jer ne možeš voziti više od trideset zato što je već naplatna i nisam se morao bojati zato što sam išao polako i imao sam slobodnu jednu traku. No, nisam smio tamo ići, ali zato nije bila brza vožnja', rekao je Pastva.

>> Autocestom vozio u krivom smjeru

Na naplatnim kućicama Josipu su poručili da 'se snađe' S odvajanja za Demerje vratio se na glavnu traku za naplatne kućice Lučko gdje je izašao s autoceste, a kaže da nije bio jedini koji je vozio u krivom smjeru. Iza je bilo još automobila. Također su dolazili ovamo, a isto su se i vraćali, samo nisu došli do kud i ja. Zato se moj broj vidio, a ovi drugi nisu', kaže Pastva. Sve vozače se još jednom upozorava da ne voze u krivom smjeru bez obzira na situaciju jer kazna koja slijedi Josipu, dvije do pet tisuća kuna i gubitak vozačke na tri mjeseca, najmanje je što se može dogoditi.

Smatrate li da Josipu Pastvi nije pružena odgovarajuća pomoć?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene