Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva proglašeni su zimski uvjeti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Promet je zabranjen kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Zbog razmočena snijega na kolniku promet je usporen na cestama kroz Gorski kotar, a na osobit oprez HAK upozorava na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između između čvora Oštrovica i čvora Vrbovsko. Zbog jake bure za I. i II. skupinu zatvorena je dionica jadranske magistrale od Bakra do Senja, a dionica od Senja do Svete Marije Magdalene i Krčki most za I. skupinu- autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Vezani članci Fail Pazite gdje parkirate! Zaboravio da s krovova vreba snijeg i led pa naučio važnu lekciju Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od kiše na sjevernom Jadranu, u središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji, Lici i Istri. Magla smanjuje vidljivost kroz Gorski kotar, ima je mjestimice i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. (Hina)