Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar održao je u petak sastanak s članovima Stručnog povjerenstva.


Na sastanku je zaključeno da se građanski odgoj i obrazovanje uvodi od školske godine 2014./2015. obvezno međupredmetno u sve razrede osnovne škole, dakle od prvog do osmog razreda, te u srednje škole.

Vezani članci Suzana Hitrec, predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola Najava o građanskom odgoju zatekla i one koji bi ga trebali provoditi: "Naši satničari se drže za glavu, a ne poznamo ni sadržaj" Školske klupe, ilustracija ANKETA Recite nam što mislite: Podržavate li uvođenje građanskog odgoja u škole?

Građanski odgoj i obrazovanje uvodi se kao poseban obvezan predmet u 8. razred osnovne škole te u 1. i 2. razred srednje škole, školske godine 2015./2016., odnosno kad se stvore sve pravne i kurikularne pretpostavke u čiju se izradu kreće već sljedeći tjedan.

Građanski odgoj i obrazovanje dalje će se eksperimentalno provoditi u zainteresiranim školama kao izborni predmet i srednjim školama kao fakultativni predmet, navodi se u priopćenju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook