Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina indijskih muževa umornih od ženinog zlostavljanja zatražila je od lokalne vlade da osnuje organizaciju za zaštitu muškaraca koja bi odgovarala na njihove pritužbe.


Muškarci, koji su rekli da im je dosta ženinog zanovijetanja, odjenuli su se kao mladoženje i ovoga se tjedna prošetali indijskim gradom Lucknowom tražeći da se osnuje nacionalno povjerenstvo za muškarce. 'Mi tražimo jednaka prava. Želimo da netko sasluša pritužbe muškaraca', rekao je Subhash Dube, liječnik koji je sebe opisao kao žrtvu u braku.

Vezani članci Slika nije dostupna Talijanski svećenik: Žene su krive za nasilje u obitelji jer ne čiste kuću i ne kuhaju kako treba Slika nije dostupna VIDEO Možete li vjerovati u čemu se ove žene natječu?

Predsjednik Sveindijskog odbora za dobrobit muževa Indu Pandey rekao je kako statistike pokazuju zloporabu dijela kaznenog zakona koji žene štiti od muževa. 'Zahtjevi za izmjenu tog zakona izneseni su mnogo puta. Mi se tom zakonu protivimo', rekao je Pandey. Većina zloporaba zakona povezana je s mirazom i lažnim tvrdnjama žena i članova njihovih obitelji da ih muževi ili njihove obitelji zlostavljaju zato što nisu imale dovoljno velik miraz, rekao je Pandey. (Hina)